Nyt

Det danske fodboldlandshold gik lørdag aften på knæ for raceaktivisten Bwalya Sørensen og hendes omstridte Black Lives Matter-organisation.

To landsholdsspillere med rødder i henholdsvis Tanzania og Guyana gik ærbødigt på knæ for den afrikanske kvinde, der hører hjemme i Zambia.

Det var angriberne Yussuf Yurary Poulsen og Martin Braithwaite, der bragte indvandrerdebatten ind på landsholdet og ærede Bwalya Sørensen.

Det vides ikke om, den afrikanske forsvarsspiller Mathias Jattah-Njie Jørgensen gik på knæ på sidelinjen. Zanka blev først skiftet ind i det 83. minut af kampen.

Black Lives Matter i Danmark deler befolkningen op i sorte og hvide mennesker. Personer med sort hudfarve kommer før hvide mennesker, fortæller Bwalya Sørensen.

Derfor virker det lidt urimeligt, at en afrikansk spiller som Mathias “Zanka” Jørgensen skulle vente med at blive skiftet ind til 83 minutter inde i kampen mod Belgien.

Bwalya Sørensen og Black Lives Matter Denmark har ikke udtalt sig om den gambianske forsvarsspiller, der måtte agere bænkevarmer i en stor del af kampen.

Fodboldlandsholdet har stadig meget at lære om racisme.

ANNONSE