Kopierede/fra hoften

Imam Hussein El-Khodr, 2016, tidligere medlem af Nour El Hak; Foto: Facebook

Som Peter Skaarup er inde på, så kan imamer der skaber fred, også skabe det modsatte, og hermed har vi en parallel magtstruktur på dansk grund. At imam Hussein El-Khodr også er formand for beboerforeningen i Ringparken, gør det ikke bedre.

Mandag stemte et flertal i Slagelse byråd i øvrigt for et permanent muslimsk kulturhus, hvor der der blandt andet skal undervises ‘i Koranen’. En historie fra Berlingske – Imamer har mæglet i tung konflikt på Motalavej: ‘Rækker vi dem en lillefinger, tager de hele armen’ (kræver login).

“Konflikten på Motalavej i Korsør, der har stået på i mere end et år, er således blevet søgt løst via flere imamer. Det fremgår af en aktindsigt, som Berlingske har fået i Slagelse Kommune.

… Den foreløbige ro skyldes ifølge kilder den mægling, som imamen Hussein El-Khodr har forestået over tre måneder. …

Jeg har talt med familierne og de unge om, at de skal respektere samfundet, de danske regler og myndighederne. Hvis de laver ulovligheder nu, skaber det også problemer i fremtiden.’ …

‘… Imamerne kan noget andet end politikerne og politiet, fordi de kan hjælpe med det sociale arbejde. Desuden forstår imamerne måske bedre udlændinges traditioner og kan lære muslimer at respektere samfundet og reglerne. Det er meget vigtigt, at imamer taler med muslimer om det, ligesom en præst lærer de kristne samfundet at kende,’ siger han.”

ANNONSE