Nyt

Park Allé, Århus; Foto: Maps)

‘Kontrollører udsættes for vold af buspassagerer i Odense’, skriver Fyens.dk, og giver to nylige eksempler fra linje 32, Vollsmose-ruten. Her en bybus-historie fra Århus, sakset fra døgnrapporten for Østjyllands Politi, 16. juli 2020.

Udsat for blufærdighedskrænkelse i bussen
Onsdag kl. 21.41 steg en 14-årig pige på bus nr. 11 fra Harlev i retning mod Stavtrup. På Park Allé i Aarhus C steg en udenlandsk udseende mand også på bussen og satte sig på sædet over for pigen. Pigen har forklaret til politiet, at hun havde en fornemmelse af, at manden sad og kiggede på hende, og da bussen var nået til Nordbyvej, flyttede manden plads og satte sig ved siden af hende, så hun ikke kunne komme ud.

Manden begyndte at tale til pigen på en blanding af dansk, engelsk og et tredje sprog, som pigen ikke forstod. Hun forsøgte at ignorere ham og svarede ham ikke. Manden forsøgte efterfølgende flere gange at kramme pigen og befølte hende på brysterne og på benet.

Manden spurgte også, om pigen ikke ville stå af ved Råhøjparken og komme med ham hjem, og om han måtte følge hende hjem. Begge dele afviste pigen, der i stedet kontaktede sin mor og bad hende hente hende ved endestationen. Da bussen ankom til endestationen i Stavtrup steg manden også ud, men gik væk, i retning mod Ormslevvej, da han så pigens mor.

“Manden beskrives som:

Somalisk af udseende
35-40 år gammel
Ca. 175 cm høj
Kraftig af bygning
Sort krøllet hår, der var klippet kort i siderne og langt på toppen
Uplejede skægstubbe og tørre læber, der var sprukne
Var iført en sort, slidt hættetrøje, hvor der over brystet stod NIKE med hvide bogstaver, grønne bukser og mørke slidte sko. …”

ANNONSE