Nyt

Gravsten for hunden ‘Nigger’, opsat i Coombe Abbey Park, Warwickshire; Foto: Flickr

Vi har ikke mange kanaler her i sommerhuset, og den eneste aften vi har haft tv’et tændt, så vi Django Unchained, der er fyldt med racistisk sprog, og lidt af Tropic Thunder, hvor Robert Downey Jr. gør den som neger. Filmene er fra 2008 og 2012, og ville næppe kunne laves i dag. Det er som med Muhammed-tegninger. Du vil gerne, det er helt legalt, men det er bare ikke kampen værd. En kulturkamp, hvor den ene part knytter den revolutionære næve, og den anden undskylder med sænket blik, giver ikke et afbalanceret kompromis.

Herunder en historie fra Ekstra Bladet. Avisen vælger som sin engelske kilde, at sløre hundens navn, men når problematikken er sort/hvid, kan man føje de aggressive eller kæmpe for retten til at fortælle sandheden. Ekstra Bladet turde ikke. Fra EB.dk – 118 år gammel gravsten for hund fjernet på grund af navnet (af Kim Kastrup).

“‘Den hellige grav er er velforvaret’. Sådan lyder en gammel talemåde. Det er dog ikke altid tilfældet. Det kan man tydeligt erfare i den britiske by Warwickshire, hvor en 118 år gammel gravsten for en hund netop er blevet fjernet, fordi hunden var navngivet med det såkaldte ‘N-ord’.

Efter pres fra strømningerne i den internationale Black Lives Matter-bevægelse har byrådet nu fjernet gravstenen fra 1902, fordi de mener, at den kan opfattes upassende og racistisk.

– N-ordet til en hund var angiveligt på det tidspunkt i historien et almindeligt navn for hunde ejet af hvide britiske mennesker. …”

ANNONSE