Nyt

Mattias Tesfaye trøster sig med at udgifterne synker, men han ved godt at de reelle udgifter er langt højere. Når udlændingene får dansk statsborgerskab forsvinder de ud af statistiken.

Berlingske offentliggør nye tal der viser at indvandringen kostet den danske stat 33 milliarder kroner i 2017.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere kostede statskassen cirka 33 milliarder kroner i 2017. Det viser en ny beregning fra Finansministeriet.

Året før var udgiften 37 milliarder, fremgik det af en lignende analyse fra sidste år. Det er altså et fald på fire milliarder.

Beregningen er ifølge Finansministeriet baseret på de nyeste detaljerede registeroplysninger om befolkningsgruppen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) udtaler i en pressemeddelelse:

»Jeg er glad for, at tallene bevæger sig i den rigtige retning. Men det går alt for langsomt. Vi hænger stadig på en gammel gæld, der er oparbejdet efter alt for mange års fejlslagen politik.«

»I kølvandet på flygtningekrisen i 2015 besluttede et bredt flertal i Folketinget at stramme op på asylpolitikken. Disse tal viser, at den politik har virket. Det er positivt.«

At tallene viser en bedring er ingen garanti for at udviklingen går i riktig retning.

Hvad er de reelle kostnader, hvis man iberegner kriminalitet, asocial atferd, segregering, svindel med offentlige penge – der er ingen der har oversigt, fordi ingen der har ansvar egentlig ønsker at vide sandheden.

Man har et tal at forholde sig til der siger meget:

Mens indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande koster statskassen penge, bidrog indvandrere og efterkommere fra vestlige lande til statskassen med indtægter på syv milliarder kroner i 2017.

 

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere koster staten 33 milliarder

ANNONSE