Kunstbilde

Jakob Weidemann (1923-2001)
Olje på lerret, 70 x 60 cm, privateie

Maleriets franske titel, Fleurs de Ringsveen (Blomster fra Ringsveen), er påført på baksiden av lerretet.

I alt fem malerier av Jakob Weidemann inngår i Grev Wedels Plass Auksjoners Moderne, som arrangeres i firmaets lokaler i Den gamle Logen i Kvadraturen i Oslo, den 26. mai 2020 kl. 18.00. Auksjonen vil foregå uten at publikum er til stede, men bud kan gis via nettet eller pr. telefon. Alle opplysninger finnes her.

Man kan kanskje betegne Jakob Weidemann som en Lillehammer-maler – i 1968 kjøpte han småbruket Ringsveen, en halv mils vei fra Lillehammer sentrum. Der bodde og arbeidet han til sin bortgang i 2001. Hans sene stil kan kanskje betraktes som en lyrisk abstrakt ekspresjonisme, med hovedvekt på det lyriske. Prisantydningen for dette bildet er NOK 100-150 000.

ANNONSE

Læs også

Læs også