Nyt

Collage: Bilal og Mohammed Warrad, tidligere ejeren af A-Vask

 

De libanesiske brødre fik tilbage i 2013 en dobbeltside i Berlingske, hvor deres succeshistorie blev set som et eksempel på iværksætteri blandt indvandrere, selvom de på daværende tidspunkt allerede havde haft en sag om sort ansættelse af asylansøgere til 30 kroner i timen. Foretagsomheden lå i ‘generne’, forklarede Mohammed Warrad, det var et bidrag til samfundsøkonomien, og ‘vores tak til Danmark, der har budt os velkommen’. Virkeligheden overgår ofte fantasien. En historie fra DR Online – Ny mulig svindelsag rammer Forsvaret: Millioner fossede fra styrelse til familiefirma.

“En ny og stor mulig svindelsag har ramt Forsvaret. I årevis flød millioner af kroner fra Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI) i Ballerup til det familieejede vaskeri A-Vask i Taastrup.

Firmaet vaskede, strøg og reparerede uniformer og en række andre tekstiler for Forsvaret. Men rene uniformer var ikke det eneste, der blev sendt ud fra de svanemærkede vaskerier i Taastrup og Aabenraa. Oppustede regninger blev angiveligt også overbragt til FMI, der i årevis og uden betænkeligheder betalte millioner af kroner for ydelser, som de aldrig modtog.

Den formodede svindel og overfakturering stoppede først i januar 2019, efter vaskeriet A-Vask kort forinden var blevet opkøbt af milliardkoncernen Berendsen Textil Service, der selv henvendte sig til Forsvaret med svindelmistanken.’

Ifølge DR Nyheders oplysninger er der tale om et tocifret millionbeløb.

Succes. … I begyndelsen af det nye årtusind susede de to libanesiske brødre Mohammed og Bilal Warrad rundt som chauffører med nyvaskede måtter for et stort vaskeri. Pludselig slog det dem: Den her type virksomhed kunne de selv skabe. Bare bedre. … ‘Det ligger i generne,’ forklarer Mohammed Warrad, der er administrerende direktør i firmaet. … ‘Det her er vores tak til Danmark, der har budt os velkommen. Nu betaler vi tilbage ved at tage del i samfundsansvaret...’ … ‘Det bliver ikke ved med pizzeriaerne. Det er ved at vende. I den kommende generation af efterkommere vil der skyde nye selskaber op med for eksempel advokat-og rådgivningsfirmaer, der kan bidrage til det danske samfund,’ forudser Mohammed Warrad.”(Berlingske, 12. december 2013)

 

ANNONSE

Mest læst