Nyt

 

Regeringen i Grækenland har lørdag offentliggjort en video, som hævdes at vise et armeret tyrkisk køretøj mens det river et græsk grænsehegn mod Tyrkiet ned, ved hjælp af et tov.

Videoen, som er optaget fredag aften, blev offentliggjort sammen med en erklæring, oplyser Kathimerini:

”Video, der viser et armeret tyrkisk overvågningskøretøj, der prøver at rive et græsk grænsehegn mod Tyrkiet ned, ved hjælp af et tov. Hændelsen skete sidste nat. Det er et HIZAR/ATES køretøj, som er udstyret med instrumenter, der gør at det kan kontrollere grænsen, dag og nat. Tyrkiet modtog disse køretøjer fra maj til august 2019, finansieret af europæiske midler. Det har en kraftfuld motor og store terrænegenskaber.”

Blandt de tusindvis af migranter i Tyrkiet som i disse dage er blevet fragtet til grænsen mod Grækenland, er der mange, der har gjort forsøg på at ødelægge grænsehegnet, men dette er første gang der findes bevis for at Tyrkiet aktivt hjælper til med opgaven, skriver den græske avis.

 

 

 

 

 

 

ANNONSE