Nyt

De mange islamiske terrorsympatisører over hele verden har fået et nyt forbillede.

Manden, der nu leder Islamisk Stat, hedder Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, er islamisk lærd og en af terrorgruppens grundlæggere.

Den nyudnævnte terrorleder er af turkmensk afstemning. Han er født i byen Tal Afar i det nordvestlige Irak. Han var officer i diktatoren Saddam Husseins irakiske hær og fik tilnavnene: ‘Professoren’ og ‘Ødelæggeren’.

Amir al-Salbi er efter sigende en af de eneste ikke-arabere i Islamisk Stats ledelse.

Sunni-muslimen Amir al-Salbi er steget i graderne op gennem terrororganisationen qua sin baggrund som ‘islamisk lærd’. Han har en religiøs jurauddannelse i sharialov fra Mosul-universitetet i Irak.

Terrorlederen brugte sit kendskab til sharialovens paragraffer, da han uddelte de dødsdomme, der banede vejen for folkemordet på yazidierne i det nordlige Irak.

Yazidierne er et religiøst mindretal, som Islamisk Stat har forfulgt. Deres piger og kvinder blev taget som slaver og voldtaget af Islamisk Stat-jihadister, mens mændene blev dræbt i tusindvis.

Amir al-Salbi har, udover massemordet på yazidierne, haft ansvaret for Islamisk Stats terroraktioner over hele kloden.

Flere efterretningstjenester fortæller, at Amir al-Salbi lige nu bruger de fleste af sine kræfter på at genopbygge terrorbevægelsens magt og vinde de i dag noget yngre IS-jihadisters tillid.

Langt de fleste modne eller ældre IS-terrorister er i dag enten døde eller på flugt. Islamisk Stat bygger nu op fra bunden, og der er altid friske muslimske terroraspiranter.

Amir al-Salbi blev udråbt som islamisk terrorleder to døgn efter, at den forhadte og berygtede terrorleder Abu Bakr al-Baghdadi begik selvmord med amerikanske specialstyrker og en glubsk hund i hælene.

Abu Bakr al-Baghdadi detonerede i oktober 2019 efter islamisk forbillede en bombevest og tog livet af sig selv og sine børn i en tunnel under en terrorrede i Syrien.

Efterretningstjenesterne mener ikke, at Amir al-Salbi opholder sig i den syriske Idlib-provins, hvor hans terrorpartner al-Baghdadi mødte sine amerikanske banemænd.

Lige nu eftersøger man blandt andet terrorlederen i Tyrkiet, hvor Amir al-Salbis bror – Adel Salbi – er politisk aktiv i bevægelsen ‘Den Irakiske Turkmenske Front’. De to brødre menes at have haft nær kontakt indtil efteråret 2019.

ANNONSE

Skulle du møde den morderiske muslim Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, så har du muligheden for at indkassere 33,6 millioner kroner. Det lyder den dusør på, som det amerikanske udenrigsministerium har udlovet til den, der finder terroristen.

Ironisk nok har det amerikanske militær haft fingrene i den eftersøgte terrorist før. I 2004 blev Amir al-Salbi fængslet på den amerikanske base Camp Bucca i Sydirak for sin tilknytning til Osama Bin Ladens al-Qaeda terrorgruppe. Her mødte Amir al-Salbi den senere leder af Islamisk Stat – Abu Bakr al-Baghdadi.

Det var under dette fængselsophold, at Abu Bakr al-Baghdadi planlagde og udviklede sit islamiske terror-kalifat.

De to islamister kom dog på fri fod og kunne fortsætte deres terrorregimente indenfor rammerne af det, der blev til Islamisk Stat.

Se også
Nørrebro-moské fik 4,9 millioner kroner fra Saudi-Arabien: “… en hjælp til samfundet og til danske muslimer”

ANNONSE