Kunstbilde

Fotograf ikke oppgitt, sølvgelatinkopi fra album i Jødisk Museum, Trondheim.

Wulf Klein (f. 1886) var født i Litauen, og flyttet til Norge i 1905. Mille Gluck (f. 1895) kom i 1912 fra Frauenburg/Saldus i Latvia. De to giftet seg i 1924, og fikk barna Abraham (f. 1926) og Cissy Pera (f. 1929).

Den 6. og 7. oktober 1942 ble alle jødiske menn over 15 år i Trondheim internert på Falstad, mens kvinner og barn ble internert i tre leiligheter – blant dem familien Kleins. Cissi ble hentet i klasserommet på Kalvskinnet skole. Den 25. november ble hele familien overført Bredtvedt fengsel i Oslo. Mille ble innlagt på sykehus – og klarte å komme seg til Sverige. Men resten av familien ble sendt med Gotenland den 25. februar 1943, og ble myrdet umiddelbart etter ankomst Auschwitz-Birkenau den 3, mars.

Mille Klein emigrerte senere til Israel.

Snublesteiner foram Museumsgaten 3, Trondheim.
Foto: Olve Utne/Wikimedia Commons

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Nord Stream-mysteriet vokser

Charles III, troens forsvarer?

Læs også