Kunstbilde

Zoltan Kluger (1896–1977)
Sølvgelatinkopi i National Photo Collection of Israel, Jerusalem.

Den ungarsk-fødte fotografen Zoltan Kluger gjorde et grundig dokumentasjonsarbeide på slutten av den britiske mandatperioden, og i noen år etter opprettelsen av staten Israel i 1948, før han i 1958 slo seg ned i USA for godt.

Dette bildet har den ledsagende tekst: A GROUP OF ORPHANS, SURVIVORS OF THE HOLOCAUST, AT THE RECEPTION CAMP IN ATLIT. 14 July 1944.

“Mottaksleiren” i Atlit var, med skam å melde, noen få nummer før en konsentrasjonsleir. Den ble opprettet på slutten av 1930-tallet, og benyttet til oppbevaring av jødiske immigranter. Den 9. oktober 1945 befridde Palmach de internerte, og de britiske myndigheter  gikk deretter over til å internere de jødiske immigranter på Kypros. Mer om Atlit-leiren kan vi lese her og her.

ANNONSE

Læs også

Læs også