Nyt

Roar Fløttum blev onsdag angrebet af fire mænd som slog ham ned, røvede ham og truede med at dræbe ham, hvis han ikke konverterede til islam.

Fløttum havde været til et bønnemøde i menigheden han tilhører i Trondheim, og tog derefter en runde i byen for at dele evangeliet og bede for syge, fortæller han til Norge IDAG .

Han kom i kontakt med en gruppe på fire muslimske mænd, og tilbød at bede for dem. En. der sagde han havde ondt i ryggen, takkede ja.

– Jeg bad for ham, og han sagde han fik det omtrent 50 procent bedre. Jeg fik lov til at bede for ham en gang til og da blev han helt rask, sagde han. Jeg fik også lov til at bede for en af de andre og efter to bønner blev han også helt rask. De var så chokerede at jeg troede på dem. De var vældig troværdige i måden de reagerede på, siger Fløttum til Norge IDAG.

Derefter ville banden have ham med hen til en kammerat, som de sagde, havde en skadet fod. Fløttum stolede på dem og gik med.

– De var vældigt venlige og jeg kunne ikke tro at de ville snyde mig, siger han.

Da de kom ind i en baggård, skubbede de ham ned i en kældertrappe, slog og sparkede ham i ansigtet. Fløttum blev truet til at aflevere sit bankkort og sygesikringskort, koder, mobil og apple-ID. Han blev holdt som gidsel i en time, mens der blev hævet penge, rundt regnet ti tusind kroner, på kortet.

ANNONSE

– Mens de holdt mig der, truede de mig og sagde de ville dræbe mig hvis jeg ikke konverterede til islam. De ville have mig til at sige nogle ord på arabisk. Jeg blev bange og troede faktisk at de ville dræbe mig, fordi de sagde de havde en kniv og ikke ville have vidner, siger Fløttum.

Føttum har været til undersøgelse på sygehuset, men siger at det går efter forholdene godt med ham. Han har anmeldt sagen.

På sin facebookside skriver han i dag:

I går blev jeg røvet og udsat for vold i Trondheim centrum. Vær med til at bede for at gerningsmændene skal blive fanget og få den hjælp, de trænger til. Jeg har næsten ingen fysiske skader. 

Ingen pågrebet

– Der er fremdeles ingen som er pågrebet, siger kriminalvagtleder May Britt Enmo på Kriminalvagten ved Centrum politistationen torsdag formiddag til Adresseavisen.

Politiet ser med største alvor på sagen.

– Det er en alvorlig hændelse. Røveriet er groft, siger hun.

Kriminalvagtlederen håber at overvågningskameraer i området skal give brugbar information om gerningspersonerne.

ANNONSE