Kopierede/fra hoften

Hvis man troede på medierne skulle man tro Trump havde lagt et forslag på bordet i forkant af Danmark-besøget 2. og 3. september om at købe Grønland. På række og rad stod politikerne frem og tog afstand fra Trump, fra Lars Løkke Rasmussen til Søren Espersen.

De var enstemmige: Trump savner folkeskik.

Men hvis man går til den oprindelige historie i Wall Street Journal ser man at det er en konstruktion. Grønland fascinerer Trump. Han vil oprette en amerikansk representation på øen og har legt med tanken på amerikansk udvikling.

Men det er langt ifra den imperialistiske brovtende fremgangsmåde som danske medier presenterer.

The idea of the U.S. purchasing Greenland has captured the former real-estate developer’s imagination, according to people familiar with the discussion, who said Mr. Trump has, with varying degrees of seriousness, repeatedly expressed interest in buying the ice-covered autonomous Danish territory between the North Atlantic and Arctic oceans.

Med varierende grad af alvor.

In meetings, at dinners and in passing conversations, Mr. Trump has asked advisers whether the U.S. can acquire Greenland, listened with interest when they discuss its abundant resources and geopolitical importance and, according to two of the people, has asked his White House counsel to look into the idea.

Some of his advisers have supported the concept, saying it would be a good economic play, two of the people said, while others dismissed it as a fleeting fascination that will never come to fruition. It is also unclear how the U.S. would go about acquiring Greenland even if the effort were serious.

Informerede danske læsere ved godt at det er en anden stormagt der har meldt sin interesse: Kina ønsker at begynde gruvedrift på Grønland. Det er tale om at importere 3.000 kinesere. Det vil over tid forvandle Grønland til en kinesisk koloni. Kina er i dag de virkelige imperialister.

ANNONSE

Men den danske elite er mer optaget af at fordømme og hetse Trump. De har holdt på i lang tid. Selv efter at Russia collusion er skudt ned, fortsætter danske medier at tale som om Trump er en russisk spion, eller som nu: En rasist.

Før eller siden vil dette få alvorlige konsekvenser for Danmark, Norge og Sverige, der alle er anti-Trump.

https://www.wsj.com/articles/trump-eyes-a-new-real-estate-purchase-greenland-11565904223?mod=hp_lead_pos5

 

ANNONSE