Kopierede/fra hoften

Der er træk ved dagens leder Xi Jinping der minder om Mao Zedong. Opposition tåles ikke. Det er mulig vi vil få se en Tienanmen-massakre på folkerepublikkens 70årsdag.

Den egentlige grunden til at Trump ofrer to dage på Danmark er Grønland. Amerikanerne vil om mulig forhindre at kineserne sikrer sig Grønland. Det kan de nemt ved at stille som garantister for Grønlands uavhengighed.

Mikael Jalving skriver klogt om dette i Jyllands-Posten:

Meget taler for, at Kina ser Grønland som et modent æble, der er lige til at plukke. Og lad mig bare gætte på, at USA er stedse mere opmærksom på risikoen. Grønland kan blive et nyt kinesisk Hongkong.

Hvis man tør spekulere i, hvordan tingene kunne udvikle sig, kan man for eksempel forestille sig, at Kina tager kontakt til grønlandske politikere, der ønsker selvstændighed. Og at Kina finansierer en uafhængighedskamp og rundhåndet deler ud af støttemidler og gyldne løfter om fremtiden. De har råd til det. Fremgangsmåden ville være lige ud af en kommunistisk grundbog om politisk destabilisering – ledsaget af et kinesisk checkhæfte.

Man kan også forestille sig, at USA’s efterretningstjenester har fået nys om kinesiske planer for Grønland og vil orientere den danske regering om det på højeste plan.

Fra det, jeg kender til Trumps stil og metoder, vil jeg tro, at han vil tale med store bogstaver bag lukkede døre for at få Mette Frederiksen og Co. til at forstå situationens alvor.

Kineserne er hensynsløse. Det kommer dem ikke ved om Grønland får problemer. Danske medier ofrer ikke Kina særlig opmærksomhed, de er for optaget med at hade Trump.

Den geopolitiske kamp der har foregået i et par tiår, har ikke gået op for danskerne. At de har noget at tabe og hvis de taber det vil de aldrig kunne få det tilbage. Danmark trænger til USA, men den danske eliten er optaget af at lægge afstand til USA.

Trump er ikke optaget af danskernes blå øjne, han driver politik. Han vil vinde spillet.

Hvem skal beskytte Danmark? Tyskland – der ikke har nogen hær værdig navnet?

Hvem truer Danmark? Danmark har først og fremst indre fjender, både nye og gamle. Men hvis selve begrebet fjende er betent, er man ilde ude. Danmark er ilde ude.

Hongkong er Kinas sande ansikt

Det der foregår i Hongkong sier noget om hvad Kina egentlig er.

En amerikansk diplomat har besøgt protestbevegelsen og øjeblikkelig kommer der protester fra Beijing:

The reports, in the China Daily and other mainland outlets, pointed to the meeting as evidence that a U.S. “black hand” was behind the protests. Tai Kung Pao, a Beijing-backed newspaper in Hong Kong, called Ms. Eadeh an expert in subversion with experience in Iraq. It publicized the names of her children and husband, citing a church publication from her hometown. The narrative and some of the personal details were reposted on numerous mainland Chinese publications and websites.

State broadcaster CCTV said Friday that the Central Intelligence Agency was known for instigating “color revolutions,” a reference to demonstrations that sprang up in former Soviet states during the previous decade. Beijing officials also said this week that the Hong Kong unrest had the markings of a color revolution.

https://www.wsj.com/articles/china-claims-u-s-black-hand-is-behind-hong-kong-protests-11565356245

 

 

ANNONSE