Nyt

Marian Abdi Hussein (SV). Stillbillede: stortinget.no

Marian Abdi Hussein, som er leder af SV´s (Socialistisk Venstreparti) inkluderingsudvalg og medlem af bydelsudvalget i Gamle Oslo, møder i disse dage som stedfortræder i Stortinget. Onsdag gjorde hun sin debut på Stortingets talerstol, hvor hun tog til orde imod regeringens nedskæring i boligstøtten.

Det er første gang en norsk-somalier står på Stortingets talerstol, skriver Vårt Oslo, som også kan oplyse, at Hussein i morgen vil foreslå tiltag mod «islamofobi» – et ord SV har taget i brug i partiets interne dokumenter.

Hussein er så vidt vides også den første som stiller til møde i landets lovgivende forsamling iført det kvindeundertrykkende symbol hijab.

Det er altså identitetspolitik hun bedriver, noget som også kommer til udtryk i kampen for boligstøtten: Mange må flytte væk fra Gamle Oslo, sagde hun fra Stortingets talerstol, og dermed tvinges de til at forlade stedet, hvor de har deres venner og netværk.

ANNONSE

Ved at hjælpe folk til at blive boende i bydelen, modvirkes udenforskab, konkluderede Hussein. Spørgsmålet er udenfor hvad: Udenfor eget klansamfund eller udenfor det norske samfund?

ANNONSE