Nyt

https://youtu.be/nScEEn2y3D4

AfD-repræsentanten Thomas Seitz opfordrede fredag Forbundsdagen til nogle øjeblikkes stilhed for den 14 år gamle Susanna, som blev voldtaget og dræbt i Wiesbaden.

Initiativet faldt ikke i parlamentets vicepræsidents Claudia Roth smag, som reagerede på den uventede tavshed, også fra repræsentanter i salen som rejste sig tavst, ved at forlange at mødets dagsorden skulle følges.

Vicepræsidentens indgriben blev efterfulgt af applaus fra dele af parlamentet, men da Seitz blev stående i tavshed på talerstolen, og flere repræsentanter med ham fra deres pladser, brød spektaklet løs hos de andre.

Roth spurgte forgæves om Seitz havde noget at tilføje, og bad ham forlade talerstolen for at give ordet videre til den næste, da der ikke kom noget svar.

Optrinnet viser klart hvilke slags uforsonlige spændinger, der skabes i Tyskland af voldskriminaliteten fra personer som giver sig ud for at være flygtninge, men som i den mistænkte irakers tilfælde flygter tilbage til det hjemland, han angivelig var flygtet fra.

ANNONSE

Som nævnt blandt andet i Frankfurter Allgemeine er Socialdemokraterne og De Grønne hårde i kritikken af Seitz, som efter deres opfattelse udnytter det grufulde mord til politisk vinding.

Spørgsmålet er hvem, der vinder folkestemningen. Synes tyske vælgere, at en lille mindestund ville være upassende? 

 

ANNONSE