Kunstbilde

Johan Fredrik Eckersberg (1822-1870)
Olje på plate, 33 x 50 cm, privateie.

Bildet var lagt ut til salg hos Grev Wedels Plass Auksjoner i Oslo den 26. mai 2020. Prisantydningen var NOK 40-60 000, men det ble intet salg.

Düsseldorferne, malere utdannet ved Akademiet i Düsseldorf, har blitt et kunsthistorisk begrep, også i Norge. Ved siden av Adolph Tidemand og Hans Gude finner vi August Cappelen og (den norske) Eckersberg.

Eckersberg fikk også stor betydning som pedagog. I 1859 åpnet han en malerskole i Lille Grændsegade i Christiania – som i praksis ble et uoffisielt kunstakademi. Blant elevene der finner vi Oscar Wergeland, Otto Sinding (bror av komponisten Christian og billedhuggeren Stefan), og i korte perioder også Axel Ender, Eilif Peterssen, Harriet Backer, Gerhard Munthe, Christian Krohg og Christian Skredsvig.

Den som er kjent i Oslo og omegn vil lett dra kjensel på Kolsåstoppen – men det øvrige landskap er nå sterkt bebygget, og ikke til å kjenne igjen fra den gang.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også