Nyt

Guy Verhoftstadt, et ledende medlem av ALDE. Foto: youtube

Gruppen av liberale partier i EU-parlamentet, ALDE, har nylig foreslået at EU bør utvides til at omfatte Afrika. Det fremgår af forslag der blev fremmet på en konferance i Cape Town 2. mars, ifølge Ledarsidorna.se.

ALDE lanserade den 2:a mars ambitionen att utvidga EU till att omfatta hela den afrikanska kontinenten, en fråga som ALDE nu kommer driva i valrörelsen i hela Europa. Budskapet presenterades av Guy Verhofstadt, ALDE:s ordförande och parlamentets BREXIT-koordinator vid ALDEPAC konferens i Sydafrika.

Hvis man ikke vidste bedre kunne man forledes til at tro det var en joke. Det er det ikke.

Det var ikke nok med Marrakesh og udvidelsen af migrationen til at omfatte Nord-Afrika. Nu står hele Afrika for tur.

Radikale Venstre og Venstre er medlem af ALDE. Det samme er Venstre i Norge. Liberalerna i Sverige har for tiden dårlige meningsmålingerne før EU-valget. Det samme har Venstre før Folketingsvalget. Folks entusiasme kølner når de ser at der hele tiden lægges gøre klar til mere migration.

I Sverige er Liberalernas leder helt klar på at der skal blive mere EU i Sverige.

Liberalernas möjlighet att överleva som parti är en effektiv EU-valrörelse, något som Jan Björklund redan inlett genom att försäkra att framtiden ligger i mer av EU i Sverige, inte mindre. Med mer av EU för svenskarna följer med viss logik även mer av Liberalernas politiska hemvists politik i EU. Partigruppen ALDE´s politik. ALDE är den parlamentariska grupp som Liberalerna och Centerpartiet tillhör i EU-parlamentet.

Den type retorik går ikke hjem i Danmark. Men i realiteten er det det Venstre og Radikale Venstre går ind for.

 

Liberalerna i EU-parlamentet vallöfte: Anslut Afrika till EU

 

 

 

ANNONSE