Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Den rosa japanske kirsebærblomsten – sakura – får mer og mer innpass i urbane strøk både her i landet og ellers i Europa. Visst er den vakker, og som oftest vel frisért. Byens beplantninger kan ikke gjøre som de vil. Derfor er det noe eget å støte på store villkirsebærtrær når man minst venter det, som her langt ute på landsbygda i Vindafjord i Rogaland. Man reiser i helt annet ærend, og så bare dukker de opp, frodige og overveldende mot den knallblå himmelen. De gjør seg også godt i svart-hvitt, som en del fotografer ofte tyr til. Å tillegge et tre eller annen plante livsglede er å trekke det vel langt, selv om det ikke er ukjent i alternativ litteratur. Men det kan berike betrakteren.

Akkurat nå er disse trærne avblomstret. Bildet ble tatt for noen uker siden.

ANNONSE

Læs også

Læs også