Kopierede/fra hoften

Alberto Giacometti Nose

Jeg kan slet, slet, slet, slet, slet ikke have alle de tynde, der tager afstand fra Paludan i disse dage. Jo, jaeh, mja, nok støtter man ytringsfriheden, men man *må* lige indskyde, hvor ubehagelig, ham Paludan dog er. Siger den tynde, hvis magelige liv består i at please tidsånden, netværke til nye jobs i radio, TV og avis og slime med alt, der har en puls i medieklasseormegården. Den tynde sætter aldrig noget på spil, nogensinde. Den slags kræver også redelighed, intellektuel og moralsk. At man ved, hvad der er ondt og hvad der er godt, og at ens sjæl og samvittighed byder én at sige det. Det skal klakøren af Dagens Mening ikke have noget af.

Derfor bedriver han ikke islamkritik, men bruger derimod megen tid på at skandalisere de få, der påpeger det absolut indlysende: at islams fremvækst er farligt for freden og friheden i ethvert samfund. Det er den tynde ligeglad med, for alt det bliver først virkelig slemt efter hans levetid. Døgnfluen tænker ikke så langt. Og volden og voldtægterne og utrygheden i vores land? Det vil han skide på, for han er ikke national. Den slags er for populister, jo. Farlige Orban og derhenad.

Hvis du hører til gruppen af mennesker, der ikke bryder dig om offentlige løgne(re), så notér de folk, der ikke kan støtte Paludans ret til at ytre sig uden at tage afstand, og kategorisér dem i den ovenstående delmængde. Er der derimod en enkelt i dit feed, som både støtter Paludans ytringsfrihed og forstår, at hans popularitet ikke skyldes udsagnenes formuleringer, men princippet i uforfærdet kritik af en fremvoksende ideologi, der truer freden og friheden i vores samfund, ja, så har du fundet dig en med samvittighed. Døgnfluens modsætning.

ANNONSE

Paludan bedriver religionskritik – det kunne de progressive engang godt lide. Men ikke når det er den forkerte religion, åbenbart.

Om du kan lide formen på eller udseendet af kritikken er sådan set ligegyldigt og tjener kun til at forny dit medlemsskab af Tynd Mand.

 

 

Med venlig tilladelse fra forfatteren

ANNONSE