Kopierede/fra hoften

Når de opfindsomme journalister hos Danmarks Radio skal finde gæster til deres programmer. Så tyder noget på, at de licensbetalte medarbejdere blot slår op i personalebogen på DR.

Et rædselsvækkende eksempel er DR P1 ‘s debatprogram ‘Public Service’. Når lytterne skal høre de aktuelle emner blive sat til debat, så ringer redaktionen meget ofte til en tidligere kollega.

Yael Bassan er gæst i debatprogrammet året rundt. Men det noget specielle er, at hun er uddannet journalist på DR. Hun har været tilknyttet tv-programmet Aftenshowet i halvandet år, og efter endt uddannelse har hun blandt andet arbejdet for afdelingen ‘DR Debat’.

Hos ‘DR Debat’ laver man debatprogrammer både til tv og taleradioen P1, og det er her, at Yael Bassan har været tilknyttet som freelancejournalist.

Men da Yael Bassan stopper på DR for at overtage sin afdøde fars cykeludlejning, så slår P1 ‘s redaktion blot op i personalebogen og ringer til deres tidligere kollega. Nu skal hun optræde som “almindelig dansker” og fortælle om, hvordan hele verden hænger sammen.

ANNONSE

Yael Bassan medvirker meget ofte i P1 ‘s radioprogram ‘Public Service’. Her er et lille udvalg af datoer, hvor tidligere DR-journalist Yael Bassan har været gæst i radioprogrammet:

8. marts 2019, 8. november 2018, 12. november 2018, 20. november 2018, 29. oktober 2018, 22. oktober 2018, 15. oktober 2018, 24. september 2018, 10. september 2018, 23. august 2018, 8. august 2018, 18. juni 2018, 14. juni 2018, 10. april 2018, 6. marts 2018, 22. februar 2018, 23. januar 2018, 10. januar 2018.

Yael Bassan bliver af sine gamle DR-kollegaer ofte præsenteret som en iværksætter fra det danske erhvervsliv. Sandheden er dog noget mere speget. Yael Bassan har sammen med sin søster blot arvet sin afdøde fars velfungerende cykeludlejning i København.

For at være succesfuld iværksætter skal man selv have åbnet og udviklet firmaer med vind i sejlene. Men på Danmarks Radio vil man gerne tegne et meget positivt og stærkt billede af den tidligere kollega. Så DR har skabt en aura af “innovation” og “iværksætteri” om den kvinde, der tidligere har arbejdet og er uddannet på Danmarks Radio.

Man er i ordets betydning ikke ‘iværksætter’, hvis man arver en cykelbutik, der udlejer cykler til turister. Det burde DR ‘s journalister have researchet sig frem til.

DR er ofte blevet kritiseret for at genudsende for meget. I dette tilfælde må man sige, at DR ‘genudsender’ stationens tidligere kollega meget ofte. Uge efter uge kan man høre tidligere ‘DR-Debat’ medarbejder Yael Bassan ved mikrofonen … i en DR debat-udsendelse.

Spørgsmålet til DR ‘s debatredaktion er meget enkelt. Hvis I mangler gæster til et radioprogram, kunne man så tænke sig, at der var andre, der gerne ville i studiet, end jeres egen tidligere kollega?

Licens er noget, vi giver til hinanden (og tidligere kollegaer).

(Mere om sagen her)

Se også
Cykelhandleren fra Aftenshowet, der stillede “seerspørgsmål” til Lars Løkke Rasmussen, er tidligere ansat på Aftenshowet

ANNONSE