Kommentar

Foto: Kim Møller

Myndighederne kan ikke eller vil ikke forstå islamisternes signaler. De sender signalet til muslimerne i Danmark og Europa: “Se de folkevalgtes svaghed. Se vores styrke.” Det er samme brug af voldssprog, som nazisterne benyttede.

Det lyder som et billig retorisk point, men er dødsens alvorligt: Kalifatet i Syrien faldt. Men den, der så billederne fra Slotspladsen forrige fredag måtte tro, at det var genopstået i København.

Det er en sandhed på flere niveauer. En myndighed, der tillader islamister at slå lejr ved foden af den folkevalgte forsamling, har demonstreret sin impotens for hele verden. Islam handler om magt. Den, der tror at magten kan deles, vil opdage at de mister den smule de har.

ANNONSE

Denne basale indsigt er endnu ikke trængt ind og det skyldes en slags træthed. Selv ikke når fjenden slår lejr foran nationalforsamlingen, forstår den danske elite budskabet: Vi udfordrer jer, vi er ikke bange for jer. Vores faner er de samme som IS´s.

Det er i virkeligheden en krigserklæring. Men eliten ser den anden vej.

Eliten tør ikke engang tænke eller nævne, at den har en fjende. I så fald er det danskerne. Frygten for islam forbyder at omtale selv islamister som fjende.

Muslimer har ingen problemer med det. De er fuldt klar over fjendskabet. De har udkæmpet en meget blodig krig i Syrien. De har sendt deres drenge derned. Titusinder. Eliten har problemer med at forstå det er vor tids spanske borgerkrig, med et helt andet fortegn. Som socialister og kommunister tog ned til Spanien for at kæmpe for Den internationale Brigade, tog muslimer ned for at kæmpe for IS. De blev dræbt af Assad og Hizbollahs soldater, men det der tvang dem i knæ var de kurdisk-dominerede Syrian Democratic Forces og amerikanske bombefly.

Spørg lige mændene og kvinderne på Slotspladsen, om de er glade for at IS blev nedkæmpet! Fredagsbønnen var officielt til minde om Christchurch. Men det var for at mindes de dræbte som ”shahada”, som martyrer. Martyrernes blod skal hævnes.

Empatien bliver ikke gengældt. Vesten bedriver envejskommunikation.

Stol hellere på sanserne og følelserne. Det, som udfoldet sig mellem de sorte faner, er vor tids største trussel, og danske politikere tillader dem at slå lejr ret udenfor Folketinget.

Islamisterne har optimale betingelser i Vesteuropa. Her er ingen Assad, Putin eller Khamenei, der gengælder dem med lige så brutal vold. Her har de fri bane.

Vesteuropa forstår ikke hvor stor truslen er. Politiet har ikke mulighed for at følge med når antallet af salafister, jihadister og islamister løber op i tusindvis for hvert land, og de nyder, som alle andre, godt af de åbne grænser.

EU virker mere optaget af at undertrykke sin egen befolkning.

 

ANNONSE