LEDER

Terroren handler ikke om at skabe frygt, uanset hvor meget medierne og politikere gentager det. Den jihadistiske terror er en magtopvisning. Den skal vise Europas muslimer at jihadisterne ikke bare tør, den kan også. Og de er ikke bange for at sætte livet ind.

Muslimer skal slåes med en frygt som har et anstrøg af ærefrygt. Når jagten på de implicerede sættes ind kan de unge få en sympati med de få mod de mange, som har hele staten i ryggen og ser ud som SWAT-teams, med alt af udrustning. Og politiet må hele tiden tage hensyn til hvor hårdt de tør at gå frem for ikke at skabe antipati.

Medierne låner villig væk deres platforme til uddannede muslimer der sier det var “vi”, Vesten, der begyndte med at intervenere i deres lande. Det spilder op til den samme offerrolle som venstrefløjen har dyrket i årtier og som muslimerne har overtaget.

ANNONSE

Det her er et nulsumspill: Hver gang der sker en terror, efterfulgt av bebrejdelser mod Vesten, er det jihadisterne der vinder.

Demokratierne har brug for handling. Men det går uhyggelig trægt.

Lige nu diskuterer partierne hvilke indgreb i rettighederne demokratiet tåler.

Men man forstår ikke konfliktens pågående karakter. Situationen går ikke tilbage til normalt mellem slagene, dvs efter en terrorhandling. Normaliteten genoprættes ikke ved at man synger Imagine eller tænder lys.

Muslimer sidder og ser om myndighederne tør at handle. Hvis de tøver, vil muslimerne trække den konklusion at myndighederne er svage. Hvilket de er.

Vi her et sæt af mekanismer i et demokrati, baseret på en normaltilstand. Men vi befinder os ikke længer i en normaltilstand. Den minder mere og mere om en undtagstilstand.

I en undtagstilstand må man vise handlkeraft. Umiddelbart.

Hvad slags?

To typer: Korsiktige og langsiktige.

Kortsiktig burde regjeringen fremme forslag om at imamer eller predikanter der truer Danmarks sikkerhed bør kunde udvises inden 24 timer, hvis de ikke er statsborgere. Hvis de er borgere bør en specialdomstol kunne fratage dem statsborgerskabet.

Et langsiktig preventivt tiltag vil være indføring af biometrisk id og gøre det obligatorisk at have det med sig. Graden af personlig frihed vil afhænge af hvor meget de urbane mennesker tåler af profilering og filtrering af deres nye landsmænd.  Hvis de prioriterer ligebehandling vil det indebære fuld kontrol af alle og ikke bare de mistænkte grupper.

Jihadister og islamister er vandt til at forholde sig til magt. De har introduceret den mest brutale form for magt i vestlige samfund. Disse samfund svarer hver gang med at sige: – La os nu se hva bogen sier om den sag, hvad vi har lov til.

Islamisterne ved at for hver gang vi tøver, svækkes vores handlingskraft og vores sammenhængskraft. De to ting hænger sammen. Hvordan er det mulig at politikere, akademikere og medier ikke har forstået det?

Det er noe sygt ved en politisk elite som er optaget af at jihadisterne ikke må få slå os med frygt, når det er den liberale elitens egen strategi som bidrager til frygten. Den sørger nemlig for at der intet sker. Da vokser frygten og følelsen af at alt kan ske.

I stedet burde diskussionen handle om hvorledes vi kan slå jihadister, salafister og islamister med frygt.

Det er slik man udkæmper en krig.

 

ANNONSE

Ét svar til “Demokratierne må vise at de tør bruge magt”

  1. Henrik Petersen siger:

    Muhamedanerne skal bringes til at frygte os mere end noget andet incl. allah.