Kommentar

Eliten i Vesten drives af paranoia, frygt og hysteri i en uskøn forening. Det giver sig groteske udslag, som da Jordan B. Peterson fik trukket invitationen til Cambridge-universitet tilbage.

The Times kan fortælle, at det var dette billede som fik ledelsen til at reagere. Det skal være taget på New Zealand.

Spørgsmålet er: Tror universitetsledelsen på sine egne reaktioner? Dvs. tror de at dette siger noget om Jordan B.? Eller er det frygt for at de selv kan få problemer? Et ekstremt tilfælde af ”guilt by association”?

Vi kender ikke svaret. Vi ved bare at den vestlige elite er grebet af noget, som får McCarthy-tiden i USA i 50-tallet til at fremstå som en skovtur.

Det er eksploderet i deres hoveder og de ser spøgelser ved højlys dag.

Hvor skal det ende? I gamle dage, særlig i 1500-tallet, brændte man hekse og kættere på bålet. I dag er der tale om digitale heksebål. Men det får alligevel store sociale og økonomiske konsekvenser.

Vi kan slå en ting fast: Eliten mangler vurderingsevne, de mangler forankring, de har givet sig irrationaliteten i vold.

Hvordan skal man argumentere med mennesker som har hengivet sig til moderne voodoo-forestillinger?

Jeg kan ikke befri mig for mistanken om at importen af multikultur og ikke mindst islam har fået eliten til at gå fra forstanden. De klarer ikke at håndtere modsætningerne og reagerer med “clampdown”.

ANNONSE

Vanviddet ser ud til at sprede sig som en steppebrand. Folk må bestemme sig for om de vil lade disse kræfter få lov til at hærge frit. I Vesteuropa gør de det. Ikke i USA. Der har Trump startet en ”rollback”. Han undertegnede nyligt en ”executive order”” som skal sikre ytringsfriheden på universiteterne.

Forstår Cambridge-universitet selv, hvad de gør? De rammer en forelæser som rejser verden rundt og møder tusindvis af mennesker. Skulle han begynde at sile dem?

Vi mærker en misundelse. Peterson har klaret noget som de selv ikke formår: At få mennesker i tale.

Cambridge-universitet viser, at de ikke forstår den ironi, som er fremherskende på nettet. De forstår ikke memer.

Cambridge University withdrew a visiting fellowship from the controversial psychology professor Jordan Peterson because he was pictured with a man in an anti-Islam T-shirt.

Stephen Toope, the vice-chancellor of Cambridge, said yesterday that the “casual endorsement by association” of the message was “antithetical” to the work of the Faculty of Divinity, which had made and then rescinded the offer of a two-month fellowship.

Det dødsens alvorlige bliver den politiske korrektheds kurs. Den er blottet for humoristisk sans, ligesom kommunismen og nazismen og islamismen. Frygten æder dem op indefra.

Casual endorsement

Da nyheden om den tilbagetrukne invitation kom sidst uge, blev der ikke givet nogen begrundelse. Vicerektor, professor Stephen Toope siger nu, at det var billedet som var udslagsgivende. Han kalder det en “casual endorsement”, en henslængt, slap underskrivning eller støtte til t-skjortens budskab.

Dette er de samme mennesker som voksede op med Che Guevara-T-shirts. Når der kommer et andet politisk budskab, som går mod deres egne idealer, kortslutter de.

At the time Cambridge refused to say why the decision had been taken. Yesterday, however, Professor Toope said in a statement: “The faculty became aware of a photograph of Professor Peterson posing with his arm around a man wearing a T-shirt that clearly bore the slogan ‘I’m a proud Islamophobe’.

“The casual endorsement by association of this message was thought to be antithetical to the work of a faculty that prides itself in the advancement of inter-faith understanding. Some difficult decisions will always be necessary to ensure that our universities remain places of robust, often challenging and even uncomfortable dialogue, while balancing academic freedom with respect for members of our community.”

Radioaktiv

I hovederne på Cambridge-professoren og ledelsen for boghandlerkæden, som trak ”12 Rules for Life” tilbage, findes der koblinger som trækker forbindelse mellem Brenton Tarrant og Petersons tanker. Det spiller ingen rolle, hvad han faktisk siger. Armen rundt om skulderen er nok. Dette er moderne voodoo: Peterson er som personen med T-shirten, bare fordi han står der. Og manden med T-shirten er direkte linket til Christchurch.

Det hører med til historien, at Peterson skulle bruge de tildelte to måneder ved Cambridge til at skrive en forelæsningsrække om Mosebøgerne. Han skulle ikke forelæse. Det var således hans blotte tilstedeværelse som var uudholdelig.

Professor Peterson has been approached for comment. When news of the rescindment was made public, he wrote a 1,700-word response, attacking the Faculty of Divinity. “It is no bloody wonder that the faith is declining (and with it, the values of the West, as it fragments) with cowards and mountebanks of the sort who manifested themselves today at the helm,” he said.

The Times

Måden the Times omtaler Peterson på fortæller hvorfor Storbritannien også er på vej ned som nation:

Professor Peterson, 56, who teaches at the University of Toronto, has controversial views on race, gender and political correctness. In 2016 he came to prominence when he opposed an anti-discrimination law requiring him to use the preferred pronouns of his students and colleagues. He claimed it infringed on free speech, but said he would use whatever pronouns a person wanted out of courtesy.

Medierne forstår ikke at aflæse “landskabet”. The Times afslører at de ikke forstår at Peterson er en af verdens ledende intellektuelle. Han har klaret noget ingen andre før ham har klaret: at lave et virtuelt universitet for hele verden.

Hvis Times tror det er smart at kaste ham under bussen, så tager avisen grundigt fejl. Men sådan er det blevet i de vestlige “cirkler”, som skulle formidle viden. De er døde.

 

Jordan Peterson: anti-PC scholar dropped by Cambridge over Islamophobia shirt

 

 

 

Kjøp Lars Hedegaards bok her!

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria