Kommentar

Stars and Stripes hænger udenfor børsen. 

Gravskriften over dem, der ville standse Trump, koste hvad det ville, bliver ikke køn. De hadede Trump så intenst at de var villige til at ødelægge Republikken.

Det er a apropos, samme holdning vi finder i flere vest-europæiske lande: Den svenske elite hader Sverigedemokraterne så stærkt, at de hellere lader landet gå til grunde end at slippe dem ind i magtens korridorer.

Det er et helt irrationelt had. Ingen fornuftig person ville opføre sig sådan.

Noget er kommet ind i elitens blodomløb, som er farlig for staten og samfundet.

Der er en grund til at folk er bange. De forstår ikke helt hvad det er, netop dette skræmmer dem.

Under Luther hed det: Den Gud giver et embede giver han også forstand.

Nu virker det næsten til at være modsat. Men så tror ikke engang de med embede længere på Gud.

Jeg bruger min gode “ven” Roger L. Simon i pjamedia.com som reference. Jeg stoler på hans dømmekraft. Han er nådesløs.

I to år har medierne og Demokraterne kværnet på ”Russia collusion”. Vi har fået mange indikationer undervejs på at skrinet er tomt. Når vi får skrællet al emballagen væk er der ingenting tilbage. Alligevel er de fortsat.

Which makes the people who were doing that fulminating — media, politicians and (usually retired) intelligence figures, who were, as is becoming increasingly clear, betraying the American Constitutional system with impunity — sick and evil.

Syge og onde, og de kommer ikke til at beklage eller krybe til korset.

At sige de er onde og syge kan lyde ekstremt, men det er den rene skære sandhed.

That may sound extreme, but it’s the all-too-obvious truth. What they did is unforgivable, particularly since few, if any of them, will have the honesty or basic morals to apologize.  Some, however, may go to jail.

Utilgiveligt: Det er utilgiveligt, når de, som er betroede et embede, vælger at misbruge det. Ikke til personlig vinding i økonomisk forstand, heller ikke til personlig magtberigelse, men for at ødelægge en præsidentkandidat på bekostning af en anden, og når det ikke virker, ødelægge præsidenten, med alle til rådighed stående midler.

ANNONSE

Dette er ikke et forræderi og svig mod Trump som person. Det er et svig mod alt det USA står for. Mod forfatningen.

Den lethed hvormed de gjorde dette, er rystende. Det kostede dem ikke en tanke at sammensværge sig mod en kandidat/præsident, de anså for at true alt de havde bygget op.

People who considered themselves elite guardians of our country were so appalled by the possible election, and then the actual election, of the “barbarian” Donald Trump, they thought nothing of breaking the law and then exploiting it to bring Trump down. In so doing, consciously or unconsciously, they expressed their utter contempt for roughly half of their fellow citizens, not to mention their disdain for the electoral process and the law many of them swore to uphold.

Eliten viste, at de ikke respekterede halvdelen af befolkningen, de som bor i det de kalder ”fly-over-country”. Disse stater, som ikke er de mest folkerige, har eliten “afskrevet”, dvs. de anser ikke folk, der bor der, som oplyste og moderne.

Men det amerikanske valgsystem giver disse delstater uforholdsmæssig stor indflydelse gennem valgsystemet, med ”electoral college”. Grundlovsfædrene var kloge. De lavede et system som skulle forhindre at flertallet stak af med al magten. Derfor oprettede de et valgkollegium, hvor stater havde valgmænd, som kompenserede for størrelse: Det gør at New York, Florida, Texas og Californien ikke kan stikke af med valget.

Hvis det kun var antallet af stemmer, der afgjorde valget, ville de store stater bestemme alt. De andre ville ikke have noget at sige.

Flere Demokratiske kandidater, blandt dem Elizabeth Warren, går nu ind for at afskaffe valgkollegiet og indføre direkte valg, dvs. den som får flest stemmer, vinder. Speaker of the House, Nancy Pelosi, går også ind for det.

Men dette vil være et kup indefra. Det vil være at ødelægge Republikken. USA er ikke et demokrati baseret på flertalsstyre, som parlamentariske systemer i Vesteuropa er det. Europæerne er ikke klar over forskellen.

USA er en Republik, baseret på 50 stater, med en nøje udtænkt balance mellem delstater og en føderal regering.

USA har et motto: ”E pluribus unum”: Af mange ét. USA er verdens største og eneste vellykkede indvandrernation, hvis vi ser bort fra Israel, som er specielt. Den bygger på at du lægger din nationale bagage bag dig og bliver amerikaner, dvs. loyaliteten går til forfatningen, til en demokratisk måde at ordne samfundet på. Denne patriotisme baseres på magtfordelingsprincippet, i hverdagen, på lokalt og føderalt niveau.

Derfor har forfatningskonservatisme en egen plads i USA: Man må bevare Republikken. Obama introducerede progressivismen, der ikke ser USA, som noget specielt. Han ville lægge forfatningskonservatismen bag sig og gøre USA europæisk.

Det ideologiske skifte blev skjult af den enorme rigdom, som globalismen førte med sig. Men det var kun Vestkyst og Østkyst-eliterne som blev rige af den. ”Middle America” blev fattige og deres børn døde af overdoser. De stoppede med at stemme. Opslutningen sank til rundt 60 procent.

Stemmen

Trump gav dem håb. Han blev det glemte Amerikas stemme.

Ved at gå til krig mod ham, gik eliten til krig mod folket. De ubeskyttede, dem uden stemme.

Medierne har ført en vedvarende krig mod Trump. Nu viser det sig at de har faret frem med fup og fusk. Trump har aldrig været i lommen på Putin.

Folk har forstået det. For et år siden havde 51 procent tillid til Mueller. For nogle uger siden var det sunket til 37 procent. Folk forstår, hvad det handler om.

Tabet af tillid til medierne har været massivt. For tyve år siden havde 70 procent tillid til medierne. Nu er der lige så mange, der ikke har tillid til dem.

Synker ind

Hvordan vil den dagligdags amerikaner reagere på Mueller-rapporten? De er blevet tudet ørerne fulde af ”Russa collusion” i 2,5 år. Medierne, som har stået for denne kampagne, vil forsøge at komme videre og lade som om ingenting er hændt. Men sandheden vil synke ind, langsomt.

Så kan det hænde det går op for folk at det hele handlede om dem. Det var dem, der blev frarøvet stemmeretten, som blev umyndiggjort.

It was a conspiracy and, worse yet, a conspiracy ignited and carried out from within the FBI and the Department of Justice. Nothing could be more dangerous to a democratic society than that. How high this conspiracy went is still somewhat unclear. I say “somewhat” because the likelihood of it having reached into the White House of the previous administration is great. It’s hard to imagine how it could have happened otherwise.

Når omfanget af sammensværgelsen går op for folk, må det føre til en omskrivning af amerikansk historie: Obama var ikke helten alligevel. Han var en stor polarisator, én som tillod at Republikken blev undergravet. Den kurs han stak ud førte USA på vildspor.

Norge og EU er fortsat på dette vildspor.

Derfor har det, der sker i Washington så stor betydning for os.

Erna Solberg fører en udenrigs- og sikkerhedspolitik, som er i strid med vore interesser, som et nyt Norge.

Norge er blevet et indvandrerland, som USA. Derfor må vi også etablere et system som kopierer den amerikanske Republik: Det betyder at ”First Amendment” og ”Second Amendment” får en stor betydning: Ytringsfrihed og ret til at forsvare sig. Retten til at bære våben handler grundlæggende om det: Borgernes ret til selvforsvar.

Som vi ved, kan EU-systemet ikke lide nogen af delene: De mistror og frygter landenes egne borgere.

Derfor har det som sker i USA så stor betydning for os.

Er det eliten og rænkespillet som vinder, eller forsvarene af Republikken og Forfatningen?

At Mueller må levere en tom rapport, at han ikke fandt noget, som han turde satse på, vil have enorm betydning, både på kort og lang sigt.

Den amerikanske drøm er ikke død.

 

 

 

 

 

 

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE