Kopierede/fra hoften

I Politiken opfordrer fire fremtrædende venstrefløjspolitikere, nemlig Pia Olsen Dyhr, Morten Østergaard, Uffe Elbæk og Pernille Skipper, Danmark til at udnytte sit nye medlemskab af FN’s Menneskeretsråd (UNHRC) til at gøre en aktiv indsats for menneskerettighederne. De mener det alvorligt, for ordet “aktiv” forekommer i forskellige variationer ikke mindre end syv gange i den ret korte kommentar.

Skyldes det, at Danmark nu er kommet i selskab med en række UNHRC-medlemmer, der nok kunne trænge til at pudse deres menneskerettigheder af – f.eks. Afghanistan, Kina, Cuba, Den Demokratiske Republik Congo, Irak, Pakistan, Saudi-Arabien og Somalia?

Nej, som man kunne gætte, er det ikke dem, de progressive og aktive politikere har i tankerne. Det er som altid den store satan, Israel, hvis eksistens har optaget langt det meste af Menneskeretsrådets møder siden grundlæggelsen. Hvilket er årsagen til, at USA har forladt det.

ANNONSE

Denne gang drejer det sig om, at jøder ulovligt har slået sig ned øst for den våbenstilstandslinje, der adskiller det tidligere jordansk-besatte område på Jordan-flodens vestbred og Israel. De mener altså, at der findes en lov, som forbyder jøder at have bosættelser her. Det fremgår ikke, hvem der har vedtaget en sådan lov og med hvilken hjemmel. De aktivistiske politikere fortæller heller ikke, om den lov, de henviser til, også medfører, at der ikke må være arabiske bosættelser inde i Israel (hvor der bor et sted mellem en og to millioner arabiske muslimer), men det synes Pia Olsen Dyhr og hendes venner vist nok er i orden.

Mere konkret opfordrer de den danske regering til AKTIVT at arbejde for udbredelsen af en liste over jødisk-ejede virksomheder på Vestbredden, som de vil have boykottet, hvilket naturligvis vil kaste deres arabiske ansatte ud i arbejdsløshed.

Men det kræver afsavn at holde jøderne nede, og alle må bidrage.

ANNONSE