Kopierede/fra hoften

Berlingske har talt med ‘Lars’, hvis datter konverterede til islam, blev gift med Islamisk Stat-jihadist, og nu lever med sine to børn i en islamistisk højborg i Pakistan. Han vil have sin datter retsforfulgt i Danmark, og børnebørnene hjem.

En lang historie, som illustrerer at islam ikke bare er en religion som alle andre. Det er ikke bare et opgør med danskheden, men reelt et opgør med vestlig civilisation. Fra Berlingske – Lars’ to danske børnebørn bor hos islamister i et af verdens farligste områder – deres radikaliserede mor vil ikke hjem (kræver login).

“Ditte er etnisk dansker og opvokset i en provinsby i Danmark. Børnene er født her. Deres far, Hammad, som er vokset op i Storkøbenhavn, er ifølge Berlingskes oplysninger dræbt i et angreb. Han drog angiveligt ud som jihadist – for anden gang – i sommeren 2017 og tog sin familie med. …

Dittes opvækst var som så mange andre børns i 90ernes Danmark: far, mor og to børn. Ditte gik til ridning og drømte om at blive fotomodel eller frisør. Forældrene blev skilt, da hun var fem år gammel. Efterfølgende boede hun hos sin mor, men kom fast hos Lars.

… noget skete, og Lars kan ikke forklare hvad. Han husker, at han fik en SMS fra sin datter, da hun var 15 år gammel: ‘Far, nu må du ikke blive sur,’ indledte hun sin besked.

Ditte var konverteret til islam, oplyste hun, og ønskede at gå med traditionel islamisk påklædning, der dækkede alt undtagen ansigtet. Lars var forstående over for Dittes konvertering. Hvis det var det, hun ville, så var det fint, men hun skulle tænke sig godt om, sagde han til hende. Indvendigt var han mindre forstående.

Det var tydeligt at mærke forandringen. Ditte ville for eksempel ikke være i samme rum som Lars’ hunde, ligesom hun insisterede på at bære islamisk påklædning til familiefester, hvis der var mænd til stede. ( …)

Efter sine to forliste islamiske ægteskaber blev Ditte kontaktet af Hammad med henblik på et nyt giftermål. Hammad var tre år ældre end Ditte, boede sammen med sine forældre, der kom fra Pakistan, men var selv født og opvokset i Danmark. …

Ditte og Hammad havde kun kendt hinanden ganske kort tid, før de i slutningen af 2014 blev gift. Ingen familiemedlemmer var med til brylluppet.

Egentlig troede Lars i tiden efter, at Ditte og Hammad havde forandret sig til det bedre. Når han fik besøg af sin datter, svigersøn og barnebarn, tænkte han, at de levede et stille familieliv. Lars anså Hammad for at være en sød, ung mand, og han forelskede sig hovedkulds i sit barnebarn, Amina.

Men da en gruppe islamister i november 2015 dræbte 130 koncertgængere på spillestedet Bataclan i Paris, ringede Lars alligevel til Ditte. Han havde behov for, at hun skulle tage afstand fra angrebet: ‘Du skal sige til mig lige nu, at det ikke er noget, du går ind for.’

Men Ditte ville ikke sige, det var forkert.

‘Hun skulle først høre fredagsbønnen, inden hun kunne tage stilling til det,’ siger Lars…

‘Der var noget, der stoppede. Hun har altid været fars pige. Men det hele stoppede bare.’

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden