Video 1

Det er flere år siden jeg opgav offentlige transportmidler, men når jeg hører dialogen i videoen, så mindes jeg ghetto-ruterne med Århus Sporveje i nullerne. Sekvensen er optaget kort før jul i en Fynbus, og illustrerer ganske fint den lejlighedsvise akavede stemning der ofte opstår ved kulturmøder. Ros til chaufføren, der spontant sætter hårdt mod hårdt: “Vis hensyn, det er ikke dig jeg snakker med det er ham – sæt dig ned, og blandt dig udenom!”, og lidt senere: “Det er Jer, der er grunden til at jeg skammer mig over at være udlænding”.

“En konsekvent chauffør fra Fynbus (m. indvandrerbaggrund) forsøger i dette klip at sætte tre respektløse teenagedrenge (to arabere og en somalier) på plads.

Episoden startede med at en af drengene røg cigaretter på bagsædet, hvorefter en kvinde klagede. Efter klippets slutning råbte de et par ukvemsord efter chaufføren inden de stod af bussen.” (‘Thorkild Mikkelsen’)

ANNONSE