Kommentar

To af lederne for Women’s March forener islam og antisemitisme. Linda Sarsour er islamist og Tamika Mallory tilhører Nation of Islam. Opslutningen bag kvindemarschen var væsentlig mindre pga. antisemitiske udtalelser. Nogle steder var der to optog.

Lørdag var toårsdagen for Women’s March, mobiliseringen lige efter indsættelsen af Trump i 2017. Men i år var tilslutningen mindre. Det skyldes at bevægelsen er splittet over antisemitisme og racisme.

Det er særlig to frontfigurer, Linda Sarsour og Tamika Mallory, som tiltrækker sig opmærksomheden. Linda Sarsour er islamist, hun støtter sharia og er antijødisk. Sarsour er triumfalistisk (mener islam har alle svar), som når hun siger, at Vesten ikke har noget at lære muslimer. Muhammed var menneskerettighedsaktivist.

ANNONSE

Tamika Mallory tilhører Nation of Islam, den mest rabiate antisemitiske organisation af nogen betydende størrelse, i USA. Lederen Louis Farrakhan kaldte for nylig jøder for termitter, dvs. skadedyr.

Farrakhan er ikke ny. Han har været der i lang tid. Det, som er kommet frem er at politikere som Obama plejet omgang med Farrakhan og holdt møder med ham. Det er en radikal side ved Obama, som pressen har holdt skjult.

Men det nye er at den radikale del af Demokraterne deler et syn på verden, hvor ikke bare hvide mennesker, men også jøder ikke hører hjemme. De er ikke rene.

Demokraternes nye stjerne, Alexandria Ocasio-Cortez, dummede sig kraftigt, da hun blev udspurgt om palæstinenserne og bosættere før valget sidste efterår. Hun afslørede sin egen uvidenhed. Men det forhindrede hende ikke i at have stærke meninger.

Den samme holdning finder vi hos Tamika Mallory. Normalt plejer folk, som bliver taget for antisemitiske udtalelser at krybe til korset. Men det gør Mallory ikke og slet ikke Linda Sarsour, som tilhører Det muslimske Broderskab.

Mallory har den arrogance som kendetegner Nation of Islam. Hun giver ikke ved dørene. Hun ved ingenting, men afviser alle spørgsmål som pirker ved hendes uvidenhed. Palæstinenserne er indfødte, jøderne har nogle bøger. Palæstinenserne har retten til jorden, de er de undertrykte. På spørgsmål om jøderne ikke også har ret til landet, vil hun ikke svare. De har ret til at eksistere, er alt hun vil sige.

Selv New York Times må konstatere splittelsen og klarer ikke helt at ignorere antisemitismen:

Smaller Crowds Turn Out for Third Annual Women’s March Events

Whether it was stormy weather, reports of controversy or the simple waning of interest over time, the third annual Women’s March events on Saturday attracted much smaller crowds than in years past.

The New York-based leaders of the national Women’s March group that planned the first march on Washington have been under fire for allegations of anti-Semitism.

Tamika Mallory, co-president of Women’s March, has publicly praised Louis Farrakhan, leader of the Nation of Islam, who is widely reviled for anti-Semitic speeches. The Women’s March has issued a series of statements denouncing anti-Semitism and apologized for its delayed response to the controversy, but Ms. Mallory has declined to denounce Mr. Farrakhan himself.

The controversy over Mr. Farrakhan added to tensions that were already brewing between the national Women’s March group and some of the local activists around the country who planned marches in their own hometowns.

Splittelsen går så dybt, at der var to konkurrerende demonstrationer i New York og Philadelphia. Andre steder ville de lokale kræfter ikke have noget med den nationale ledelse at gøre.

”Virtuesignaling”

Det er interessant at se hvordan en radikaliseret avis som New York Times dækker antisemitismen i Women’s March. NY-times er lokaliseret i New York og har jødiske ejere, men for liberale jøder trumfer ideologi tilhørsforhold. Avisen omtaler folk som “hvide” eller “people of color”. Det ville have været utænkeligt indtil for få år siden.

Women’s March Roiled by Accusations of Anti-Semitism

På amerikansk kaldes dette ”virtuesignaling”: Du må hele tiden vise at du tilhører den rigtige side. Siden det at være hvid er enesbetydende med at være privilegeret eller tilhøre en racistisk arbejderklasse, er det rigtigt og vigtigt at fremhæve hudfarve. En racistisk antiracisme forgifter al politisk debat, da folk må bevise at de ikke er hvad deres hudfarve tilsiger. Racisme er at blive bedømt ud fra noget du ikke kan gøre noget ved, noget medfødt.

Linda Sarsour og Tamika Mallory indrømmer at “jøderne” blev drøftet på stiftelsesmødet for Women’s March, men de siger det var i forbindelse med jødernes rolle i racismens historie.

Vanessa Wruble, a Brooklyn-based activist, said she told the group that her Jewish heritage inspired her to try to help repair the world. But she said the conversation took a turn when Tamika Mallory, a black gun control activist, and Carmen Perez, a Latina criminal justice reform activist, replied that Jews needed to confront their own role in racism.

Islam og antisemitisme

Den amerikanske venstreside, som nu går langt ind i og nærmest overtager Demokraterne, har nu fået en fusion mellem antisemitisme, islam og sort supremacisme, dvs. sorte er overlegne. Dette er en supremacisme som også islam er kendt for. Ku Klux Klan er supremacister, dvs. de mener hvide er overlegne. Politik bliver dermed et valg mellem hvilken gruppe de mener, skal have forrang.

For de fleste amerikanere er dette galskab. KKK er historie, men nu kommer racismen tilbage som politisk korrekthed? Det lyder som galskab i folks ører.

Ms. Mallory, meanwhile, who is now co-president of the Women’s March group, has been criticized for attending an event by Louis Farrakhan, the leader of the Nation of Islam who has been widely reviled for making anti-Semitic remarks. Ms. Mallory has called Mr. Farrakhan “the GOAT,” or “greatest of all time,” on social media.

At kalde Farrakhan “greatest” burde under normale omstændigheder være diskrediterende. Men forholdene er ikke længere normale i USA.

Opblomstring af had

Debbie Wasserman Schultz (D-FL) skrev en artikel i USA Today fredag, hvor hun fordømmer antisemitismen i ledelsen.

Friday opinion-editorial, Rep. Debbie Wasserman Schultz (D-FL) announcedthat she can no longer support the Women’s March on Washington due to its leadership’s refusal to “repudiate anti-Semitism and all forms of bigotry.”

“I am not alone,” the Florida Democrat wrote in USA Todayof her disassociation from the group. “Teresa Shook, who launched the movement with her viral Facebook post, has publicly called for the co-chairs to resign, writing that Bob Bland, Linda Sarsour, Carmen Perez and Tamika Mallory ‘have allowed anti-Semitism, anti-LBGTQIA sentiment and hateful, racist rhetoric to become a part of the platform’ of the march.”

“Since that first march, I witnessed a disturbing spike in hatred aimed at Jewish homes, schools and synagogues in my own community. And with anti-Semitism and white nationalism apparently on the upswing in America and globally, the associations that Sarsour, Perez and Mallory have had with Nation of Islam (NOI) leader Louis Farrakhan have been most troubling,” she continued.

Wasserman Schultz repræsenterer the establishment i Det demokratiske Parti. Mange i ledelsen er jødiske, som Chuck Schumer. Det skal blive interessant at se, hvordan de reagerer på antisemitismen som trænger ind i partiet via den radikale fløj.

 

Women’s March Co-Chair Tamika Mallory Refuses to Acknowledge Israel’s Right to Exist

 

 

ANNONSE