Nyt

En schweizisk borger er pågrebet af marokkansk politi, mistænkt for at have hvervet folk til at begå terror mod vestlige borgere eller mod sikkerhedsstyrkerne.

Han er den 19. i rækken af pågrebne. Tidligere udtalelser om at de fire gerningsmænd var ensomme ulve, virker mere og mere malplaceret.

The man arrested is also suspected of “involvement in recruiting Moroccan and sub-Saharan nationals to carry out terrorist plots in Morocco against foreign targets and security forces in order to take hold of their service weapons”, the Central Bureau for Judicial Investigations (BCIJ) said.

Manden havde også spansk statsborgerskab og boede i Marokko.

Den sidste arrestation åbner for at drabene tilmed kan have internationalt tilsnit, også noget de marokkanske myndigheder og vestlige politikere og eksperter ellers har påstået, at de ikke har.

Frankfurter Allgemeine skriver at manden har trænet nogle af de mistænkte i moderne kommunikation og våbenbrug. Han tilhørte en ekstremt religiøs retning og forsøgte at hverve både marokkanere og folk fra lande syd for Sahara.

”Han er mistænkt for at have undervist nogle af de mistænkte i moderne kommunikation og våbenbrug, meddelte den centrale kommunikationsmedarbejder. Han tilslutter sig en ”ekstremistisk ideologi” og har derudover spansk statsborgerskab. Efterretninger skal have vist, at han har deltaget i rekruttering af marokkanere og folk fra lande syd for Sahara til at ”udføre terrorplaner i Marokko”.

Hvis schweizeren har haft en sådan nøglerolle som her antydes må vurderingen af drabene revurderes.

Morocco arrests Swiss national in connection with killing of Scandinavians

https://www.moroccoworldnews.com/2018/12/261957/imlil-murders-morocco-swiss/

ANNONSE