Tavle

Klummeskribent i Ekstra Bladet – Mads Kastrup – leverer en omgang af den lirumlarum, som medierne altid er fulde af efter et muslimsk terroranslag.

Mads Kastrup skriver blandt andet:

“’Man besejrer terrorister ved ikke at lade sig terrorisere af dem’, skrev forfatteren Salman Rushdie efter 11. september.”

“Islamisk Stat kan kun tolke enhver seers interesse (i de fire marokkaneres henrettelsesvideo, red.) som en opfordring til at henrette flere.”

*

Mit svar:

Du skyder helt ved siden af skiven, Mads Kastrup.

Salman Rushdie lod sig i den grad terrorisere af fundamentalistiske muslimer. Så meget at han kortvarigt konverterede til islam, selvom det var ham inderligt imod.

Med hensyn til Islamisk Stats video: Det er ikke noget nyt, at muslimer er begyndt at skære hovedet af vantro. Det skete også før, de havde mulighed for at dokumentere det fotografisk. For eksempel i forbindelse med massakren i Luxor i Egypten i 1997, hvor 58 turister blev slået ihjel. Mange fik halsen skåret over eller hovedet kappet af.

Og i en historisk kontekst blev halshugning brugt flittigt af muslimernes profet Muhammed som en måde, hvorpå han kunne sprede rædsel i hjerterne på de vantro. Så muslimers henrettelser af vantro er ikke et nyt fænomen, der pludselig er kommet i spil, fordi de sociale medier og internettet giver os mulighed for at se deres grusomheder.

Se også
Går man terroristernes ærinde ved at poste henrettelsesvideoen af Maren Ueland? 

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria