Nyt

I den forgange uge var der meget få på selv venstrefløjen der bakkede den meget omtalte brune ansatte på CBS op som havde taget afstand fra sangen “Den danske sang er en ung blond pige”.

Sagen startede med denne fra Ritzau med henvisning til Kristeligt Dagblad:

Ritzau – Højskolesang om blond pige fik brun forsker til at føle sig udenfor

Om den brune kvinde er gammel og af anden etnisk herkomst eller sort adoptivkvinde og opvokset i Danmark er sådan set uden relevans.

Emnet og det centrale er, at en person med baggrund i sin hudfarve og etniske herkomst hetzer mod en dansk sang. Det er den brune der vil bestemme over danskerne og den danske kulturarv og igennem en offerrolle bruger det som ammunition til en politisk agenda.

Men det fangede medierne ikke. Enten blev emnet latterliggjort eller trivialiseret eller også var der de få ekstreme som f.eks. Anne Dorthe Michelsen der bakkede den brune op.

“Jeg ved godt, at det er poesi og ikke er ment sådan, men jeg kan godt følge tankegangen om det ekskluderende. Lige den linje er heller ikke min yndlings, siger hun i ‘Go’ aften Danmark’.

– Det er i det hele taget en sang, der hele tiden svinger mellem at være fuldstændig fantastisk og så være en lille smule for bombastisk moraliserende.”

Desværre møder hun ikke modstand på programmet der endda kalder den ansatte på CBS for “mørklødet” og “forsker”.

Der er i øvrigt ikke et eneste medie der har taget kritisk stilling til selve historien, opsøgt den brune ansatte eller stillet sig kritisk til hvorfor en person kan kræve særrettigheder ud fra sin egen hudfarve eller spurgt om hun ikke er racist.

ANNONSE

TV2 – Anne Dorte Michelsen forstår krænket forsker: – Lige den linje er heller ikke min yndlings

ANNONSE