Nyt

Den kontroversielle migrantpagt er ikke jurdisk bindende. Det er der flere eksperter der er enige i.

Men den er politisk bindende og her er vejen ensporet. Det handler om migration er positivt, multikultur skal fremmes og migranter skal have flere rettigheder og det kan påvirke dansk politik og det kan påvirke fortolkning af dansk lovgivning muligvis konventioner.

– Men på sigt kan man være bange for, at det er noget, der udvikler sig til en konvention, eller at det indirekte kan få betydning, når dommere tolker internationale forpligtelser, siger han til TV 2.

TV2

Endvidere følger Danmark typisk også de aftaler man underskiver hvorfor påstanden om den ikke jurisk er bindende reelt mister indhold.

”Vi har ikke nogen forpligtelse til det, men vi har en god tradition i Danmark for, at når vi har underskrevet politiske aftaler udadtil, så prøver vi også på en eller anden måde at få dem ind i vores nationale system indadtil. 

siger Søren Sandfeld Jakobsen, som er professor i medieret på Juridisk Institut ved Aalborg Universitet til det venstreliberale faktatjekkesite Tjekdet.dk.

TjekDet – Migrationsvenlig FN-aftale er ikke bindende – men kritikerne kan have en pointe

Så spørgsmålet er hvorfor vil Lars Løkke Rasmussen underskrive pagten og hvorfor vil Mette Frederiksen støtte ham i det når der ikke ser ud til at være andet end torne for Danmark og danske vælgere.

 

ANNONSE