Kopierede/fra hoften

Når nu jeg pinedød skal tilbringe et par timer foran tv en lørdag aften, så er et gensyn med Law Abiding Citizen (fordansket til Nådesløs hævn, suk) fra 2009, bestemt ikke det værste alternativ. Gerald Butler er ingen Caine eller de Niro, men han er bedre end Jason Statham, og en klassisk hævnerfilm er ikke at foragte. Plottet er banalt, næsten ‘exploitation’-agtigt, men der er gode scener og skønne onelinere. Særligt det sidste gør filmen seværdig.

“‘Nådeløs hævn’ starter ellers usædvanligt barskt for en mainstreamfilm, da Clyde Shelton – spillet af Gerard Butler – overfaldes i sit hjem, og hans datter og kone dræbes. Hans retfærdighedsans skuffes imidlertid, da advokaten Nick Rice i Jamie Foxx’ skikkelse indgår et forlig, og kun den ene af forbryderne straffes. Ti år senere har Clyde imidlertid forvandlet sig til en lettere psykotisk retfærdighedsmaskine, der vil rydde op i det bundrådne system én gang for alle.Han hævner sig først på de to forbrydere, men derefter går kampen videre mod de offentlige personer, han opfatter som moralsk tvivlsomme – hvilket viser sig stort set at være alle.” (Filmz.dk)

Well, justice should be harsh Nick… especially for those who denied it to others.

“ln my experience, Nick, lessons not learned in blood are soon forgotten.”

“I’m just getting started. I’m gonna pull the whole thing down. I gonna bring the whole fuckin’ diseased corrupt temple down on your heads. It’s gonna be Biblical.”

“You see the bodies, you see the smoke. But the larger picture still eludes you.”

“I’m doing the ‘right thing.’ You just have to see it that way.”

ANNONSE