Nyt

Free Speech Blog kom først, men siden er der kommet flere detaljer frem. Den 24-årig syrier hedder angiveligt ‘Rahed’, og kom til Danmark for fire år siden. Aftenen forinden, og kort før han angreb en betjent med en større kniv, gæstede han den Islamisk Stat-sympatiserende moské på Grimhøjvej. En herboende palæstinenser omtaler ham som ‘psykisk syg’, og selvom terrorsporet er oplagt, så virker han rigtignok uligevægtig.

Et øjenvidne citeres på EB.dk – Mand skudt af politiet: Her forsøger betjente at stoppe ham

“Jimmy Skov, der var på arbejde på en byggeplads lige ved gerningsstedet, som Ekstra Bladet har vist videoen, fortæller dog, at videoen efter hans klare opfattelse må være optaget lige efter, at politiet affyrede deres våben. Han hørte omkring 4-5 skud. …

Han så den unge mand gå frem mod den mandlige betjent og stikke kniven ud efter ham.Den mandlige betjent bukkede sig dog og undveg kniven. … Den 24-årige stak, ifølge Jimmy Skov, ud efter den mandlige betjent en gang til, hvorefter der bliver affyret skud, og den unge mand falder om.

… To minutter efter rejste han sig op igen, fortæller han. …

– Det var rent forsvar, at de skyder. Han var fuldstændig sindssyg. Var det mig, havde jeg skudt første gang. For det var en ordenltig kniv, siger han.”

“Mange muslimer har længe knyttet en fremvist pegefinger med troen på én gud. Håndtegnet er blevet brugt i forskellige sammenhænge, lige fra daglige bønner til konverteringer. Men for IS symboliserer håndtegnet mere end blot troen på Allahs enhed. Jihadisterne afviser ikke-fundamentalistiske regimer som afgudsdyrkelse, og håndtegnet bekræfter deres troskab over for en ideologi, som kræver ødelæggelse af Vesten. Ved at hæve pegefingeren sender IS budskabet om teologisk herredømme og militær dominans, og når potentielle IS-rekrutter i den vestlige verden ser håndtegnet, bliver de mindet om IS’ ambitioner og mål.(Kommunikationsforum)

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden