Kopierede/fra hoften

TV2 News har droppet magasinet ‘Ellemann og Lykketoft’, og de to has-beens rabler nu videre på seerløse DK4 med månedsmagasinet ‘Uffe og Mogens om verden’. Vil man vide hvad Merkel-generationen mener, så kan man bare høre ‘Huxi og det Gode Gamle Folketing’ på Radio24syv, hvor tidligere MF’ere afbryder hinanden for at sige det samme om alt væsentligt.

I stedet for de to tidligere udenrigsministre har TV2 News netop lanceret ‘Pind & Sass’. En historie fra DR.dk – Henrik Sass: Vi skal ‘rode os ud af’ internationale konventioner og domstole.

“Vi har fået os rodet ind i alle mulige internationale domstole og konventioner – nu er det vores opgave at rode os ud igen, så vi får herredømmet tilbage. Sådan lød det fra den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i TV2 News-programmet Pind & Sass i går aftes.

– Jeg tror, at en af grundene til, at man ser de mere ekstreme partier få grobund, er, at man har fået lavet sådan nogle institutioner, og at midten står og forsvarer det hele vejen igennem.

– Hvis det stod til mig, så var noget af det bedste, vi kunne gøre, at kalde det hjem til dansk ret igen, sådan at det ikke er dem, der sidder og bestemmer, sagde Henrik Sass Larsen og fortsatte:

– Så jeg mener, at det her med, at vi har fået rodet os ind i alle mulige internationale domstole, konventioner og så videre. Det bliver vores opgave at rode os ud af det, så vi igen får herredømmet over det, lød det. …

Det er nogle vilde ting, man lige pludselig skal underlægge sig i en eller anden godhedens navn, som jeg tror er virkelig ødelæggende for midten og har gjort, at man har fået ubeslutsomme regeringer og parlamenter, jævnfør Merkel og ham der Macron, sagde Henrik Sass Larsen. …

– Noget af det mest ødelæggende for menneskerettigheder og for, at vi ikke får en fuldstændig afsporet debat om indvandring og racisme, det er den menneskeretsdomstol.

– Den har blandet sig i alle mulige og umulige sager gennem tiden og er udkommet med domme og holdninger, som er på et grundlag, hvor man dynamisk fortolker, hvad de oprindelige stiftere havde ment. Jeg mener virkelig, at det er ødelæggende, sagde Henrik Sass Larsen.”

Opdate. Han blev hurtigt kaldt til orden, jf. DR.dk.

“Når S-gruppeformand Henrik Sass Larsen siger, at vi skal rode os ud af de internationale konventioner og domstole, skal det kun opfattes som en ‘frisk bemærkning’.

Sådan lyder det fra retsordfører Trine Bramsen (S), der formulerer partiets officielle politik på området.

Der er ikke ændret på Socialdemokratiets politik. Vi bakker op om konventionerne, uagtet at vores gruppeformand kom med en lidt frisk bemærkning i et program, siger Trine Bramsen.”

ANNONSE

Mest læst