Nyt

Vi har tidligere omtalt hvordan de tyske myndigheder har anholdt en tunesisk islamist som i en lejlighed havde 1.000 portioner af det særdeles giftige stof ricin.

Tysk efterretningstjeneste: Højest sandsynligt der er afværget et islamistisk terrorangreb

Han er gift med en tysk konvertit som han fik familiesammenføring med – i Tyskland. Giftstoffet ricin skulle være fremstillet ved køb af frø og ved brug af noget så lavteknologisk som en kaffemølle.

Nu er der nyt i sagen.

I fredags holdt forbundspolitiet pressemøde og det blev oplyst, at selvom der der ikke er fundet planer om et konkret angreb, så ville islamisten rette et angreb mod “vantro”.

“Er wollte an einem geschlossenen und belebten Ort einen Sprengsatz mit einer mit Rizin präparierten Splitterladung zünden“

“Han ville i et lukket og populært sted antænde en sprængsats med ricinpræparerede granatsplitter”

udtalte en repræsentant fra den tyske forbundsanklager.

Tuneseren skulle havde bestilt over 250 metalkugler over nettet som skulle bruges til granatsplinter. Han skulle også have forsøgt, at tilslutte sig Islamisk Stat som han havde svoret ed til.

Myndighederne har sporet samtaler med tunseren hvor han sammen med andre islamister har oplyst han ville slå “vantro” ihjel i Tyskland.

Hans hustru som er konvertit skulle ligeledes havde hjulpet ham med planerne. Således skulle hun havde købt en dværghamster som var blevet brugt til forsøg med det giftige stof ricin. Begge er sigtede og fængslet.

ANNONSE

Ligeledes er to anholdt i Tunesien hvor der ligeledes er mistanke om et bioangreb.

Verdächtiger wollte Rizin-Splitter-Bombe zünden

ANNONSE