Nyt

USA indfører sanktioner mod Tyrkiets justits- og indenrigsminister for dennes rolle i fængslingen a den amerikanske pastor Andre Brunson.

USA har gjort det klart, at de ser alvorligt på fængslingen af Brunson, som har siddet inde siden oktober 2016. Han slap for nyligt ud af varetægtsfængslingen og sidder nu i husarrest. USA kræver, at han får lov til at forlade Tyrkiet, men det ønsket blev afslået.

Pressetalskvinde Sarah Huckabee Sanders kundgjorde onsdag, at finansministeriet vil straffe den tyrkiske justits- og indenrigsminister.

Præsident Recep Tayyip Erdogan advarede før weekenden USA og sagde, at amerikanerne risikerer at miste en vigtig allieret.

Spørgsmålet er om Tyrkiet har råd til en åben strid med USA. Den tyrkiske valuta er faldet kraftigt og den tyrkiske økonomi lider.

I en sag, som USA har markeret er af stor betydning, vil det være Erdogan, der afgør svaret. Der er grund til at tro, at Erdogan står bag beslutningen om at Brunson skal stilles for retten. Han risikerer 35 års fængsel.

Brunson har helbredsproblemer.

Trump har sagt at han skal løslades. Brusons skæbne har fået stor betydning for de kristne i USA. Trump bliver nødt til at vise, at han mener det alvorligt.

 

ANNONSE