Kopierede/fra hoften

Ved en såkaldt fredagsbøn den 31. marts 2017 skulle en iman i Masjid Al-Faruq-moskeen på Heimdalsgade der ligger på Nørrebro i København havde udtalt med egne ord:

” Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: “O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham”.

Det skriver anklagemyndigheden på deres side:

“»Det er tale om grove udtalelser, og jeg mener, at det er helt rigtigt, at retten nu får lejlighed til at vurdere sagen,« siger vicestatsadvokat Eva Rønne fra Rigsadvokaten, som har prædikenen på video, da moskéen fra Nørrebro i København selv har lagt den på Facebook og YouTube.”

Vicestatsadvokat Eva Rønne forklarer, at det er lovligt at citere religiøse skrifter som Koranen og Bibelen, men det er strafbart, hvis eksempelvis drab på en befolkningsgruppe bliver bifaldet, og at den religiøse forkynder samtidig gør ordene til sine egne.

»Det har altid været ulovligt at bifalde drab på en befolkningsgruppe, men det er nyt, at vi nu har en bestemmelse målrettet hadprædikanter, som kan give op til tre års fængsel,« siger vicestatsadvokat Eva Rønne.

Imamen er også tiltalt efter straffelovens racismeparagraf, § 266 b.

Anklagemyndigheden

Det er første gang  straffelovens § 136, stk. 3 anvendes . Paragraffen blev indført den 1. januar 2017 og hedder:

Straffelovens § 136, stk. 3
Den, der som led i religiøs oplæring udtrykkeligt billiger handlinger, som er omfattet af denne lovs (…) § 237 (…), straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.

 Straffelovens § 237
 Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid.

JyskeVestkysten (Ritzau) – Tiltale: Imam bifaldt jødedrab i fredagsprædiken

Imamens navn er Mundhir Abdallah som af det engelskesprogede medie The Local kaldes “dansk”.

Imam Mundhir Abdallah, who preaches in the Copenhagen neighbourhood of Nørrebro at the Masjid Al-Faruq mosque, which media have linked to radical Islam, is accused of citing a hadith or koranic narrative calling for Muslims to rise up against Jews.

Danish imam charged over call to kill Jews

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet