Nyt

Billedet: Socialismens fremste leder i Venezuela / Foto: Wikimedia Commons

Venezuelas økonomi skrumpede 12 procent i første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor, oplyser nationalforsamlingens finanskomité.

Økonomien er forringet i hvert eneste af de sidste tolv kvartaler, udtalte komitémedlem Angel Alvarado på en pressekonference onsdag.

Han tilføjede, at økonomien er skrumpet 42 procent efter at Nicolás Maduro overtog præsidentembedet efter afdøde Hugo Chávez i april 2013.

Alvarado mener, at størstedelen af nedgangen skyldes faldende olieproduktion. Olieproduktionen udgør 96 procent af landets eksportindtægter.

Tal fra oliekartellet OPEC viser, at Venezuelas produktion er faldet fra 3,5 millioner tønder dagligt i 2013 til 1,3 million tønder nu, udtalte Alvarado, som anklager olieindustrien i landet for «dårlig styring og korruption».

Samtidig som økonomien krymper, lider landet af hyperinflation. Priserne er i løbet af den tolvmånedersperiode, som blev afsluttet i juni, steget med 46.306 procent, ifølge nationalforsamlingens tal.

Nationalforsamlingen er som følge af valgresultatet fra 2015 domineret af oppositionen. Året efter etablerede Maduro en såkaldt grundlovsforsamling, som har fået fuldmagter, der i praksis tilsidesætter nationalforsamlingens beslutninger.

Landets centralbank har ikke udsendt officielle tal i over tre år.

 

 

Køb Sir Roger Scrutons bog fra Document Forlag her!

ANNONSE