Nyt

Europol har netop i dag offentliggjort den årlige rapport om terrorangreb i det forgangne år. Det man skal bemærke ud over terrordefinationen kan være bred og derfor onfatter en del aktioner i Nordirland er det massive omfang af islamistisk terror og drab som følge heraf.

Ud af 68 dræbte i terrorangreb skyldes de 62 angreb fra jihadister. Dertil voksede antallet af angreb fra året før fra 13 til 33.

Nine EU Member States reported a total of 205 foiled, failed and completed terrorist attacks in 2017 (2016: 142). This is a 45% increase compared to 2016 and a shift from a downward trend that started in 2014.

These attacks killed 68 victims and left 844 injured. Nearly all casualties (62) were the result of jihadist terrorist attacks. The number of jihadist terrorist attacks grew from 13 in 2016 to 33 in 2017.

Europol – New EU Terrorism Situation and Trend Report describes terrorist incidents and activities on European soil

På side 21 i rapporten fremgår det, at der har været 33 islamistiske angreb, som enten formodes at være gennemført helt eller delvist eller afværget. Endvidere er der sket over 700 anholdelser. Flest i Frankrig og med henvisning til mistanke i deltagelse i terrorplanlægning eller kontakter til terroristiske kredse.

A total of 705 people were arrested in 18 EU Member States (373 of
those arrests took place in France) on suspicion of involvement in jihadist
terrorist activities, roughly the same number as in 2016. Most arrests (354)
were on suspicion of membership of a terrorist organisation, followed by
arrests on suspicion of planning (120)or preparing (112) an attack.

 

Støt os

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE