Kunstbilde

Kaare Espolin Johnson (1907-1994)
Litografi, 51 x 66 cm, nummerert 3/250, privateie.

Grev Wedels Moderne og Klassiske Auksjon finner sted i auksjonsfirmaets lokaler i Den gamle Logen i Oslo den 11. juni fra kl. 18.00. Det er fortsatt mulighet til å se verkene (blant annet en liten variant av Gustav Vigelands Sinnataggen) før auksjonen starter.

Ved denne auksjon finner vi ellers et ganske representativt utvalg av betydelige norske kunstnere fra slutten av 1800-tallet og frem til våre dager (flere av bildene har vi allerede vist her som Dagens motiv).

Kaare Espolin Johnsons litografier med nord-norske motiver har lenge vært ganske ettertraktet – jeg erindrer at et eksemplar av Peder på Røsthavet hang i en av oppgangene ved min gamle artiumskole på begynnelsen av 1960-tallet. Prisantydningen for dette eksemplaret er NOK 30 000,-, men tilslaget kan muligens komme til å ligge noe høyere. Det er ellers ti andre av Espolin Johnsons litografier til salgs ved denne auksjon.

ANNONSE

Halfdan Egedius (1877-1899) døde tidlig, og rakk ikke å gjøre så mange arbeider. En god del av dem, Snorre-illustrasjonene og noen oljemalerier finner vi i Nasjonalmuséet i Oslo. Men ved denne auksjon kan man sikre seg en av hans tusjtegninger, Landskap 1892. Utropsprisen er NOK 15-20 000, som i denne sammenheng ikke synes avskrekkende. Men tatt i betraktning av tilgjengeligheten av Egedius’ verker kan det nok ende opp en del høyere.

ANNONSE

Læs også

Læs også