Kunstbilde

Rolf Nesch (1893-1975)
Fargemetalltrykk i fire deler, 63 x 183 cm, enkeltarkene 57 x 44 cm, Kaare Berntsens samling, Oslo.

Rolf Nesch (opprinnelig Emil Rudolf) var født i Tyskland, og ble utdannet både som kunstner og håndverker. Som ekspresjonist og Entartet ble det vanskelig  for ham å være i Tyskland etter 1933, og han flyttet til Norge samme år.

Om det tekniske opplyste Knut Berg (1925-2007) i 1973:

Firedelt trykk. Hvert blad trykket fra tre plater. Undertrykk i sort fra plate behandlet med koldnål. Mellomtrykk fra plate pålagt løse metallformer; overtrykk fra plate påloddet kobbertråd og former av perforerte sinkplater.

Mere om både motiv og bakgrunn kan man lese her.

Trykket inngår i auksjonen Kulturarv – Kunst og kunstgjenstander fra Kaare Berntsens samlinger, som arrangeres av Grev Wedels Plass Auksjoner i Oslo onsdag 18. mars 2020 kl 18.00. Prisantydningen er NOK 800 000–1 000 000.

I disse virus-tider vil auksjonen gjennomføres uten publikum i salen, men budgivning kan skje forhåndsvis, pr. telefon eller online. Auksjonen vil streames på nettet. Nærmere opplysninger finnes på auksjonshusets nettsider.

ANNONSE

Som tidligere nevnt, omfatter denne auksjon ett av Vilhelm Hammershøis malerier. Prisantydningen er 5 til 7 millioner norske kroner, men hva som blir det endelige tilslag er vanskelig å si. Det er ikke usannsynlig at det kan bli høyere.

SISTE:

Auksjonshuset opplyste nylig at Hammershøis maleri ble trukket tilbake før auksjonen startet.

ANNONSE

Læs også

Fra Hammerfest (1851) -
Herdegossen (c.1906) -
Fra Akerselven (1933) -
Baalbek (1860-70) -
Vintermorgen (1901). -