Nyt

North Weald Airfield, Essex. Illustrasjonsfoto: Foto: mattbuck / Wikimedia Commons.

 

Kriminelle grupper har investeret store summer i indkøb og leje af luftfartøjer med sigte på at smugle illegale migranter ind i Storbritannien, ifølge efterretninger fra den britiske politienhed National Crime Agency som er omtalt i The Times

Et højt antal mindre flypladser i landet egner sig godt til de lyssky transporter:

“The UK has over 3,000 airstrips, presenting opportunities for criminals to use general aviation to exploit the UK border,” its 2018 assessment says. “It is highly likely that organised crime groups will continue to use general aviation in order to facilitate the illegal entry of migrants.”

There is limited security at tiny airfields in rural areas to stop the smuggling of drugs, weapons and people.

Politiet påpeger at også landets lange kystlinje med sine 950 større og mindre havne kan bruges til samme formål, selv om den foretrukne metode stadig er at gemme sig i lastbiler. 

The crime agency recently disrupted a people-smuggling gang based in the northeast of England that was capable of transporting hundreds of migrants. The agency says that the gang used complicit lorry drivers who had hidden compartments in their vehicles.

Det viser sig at det islamske hawala-system for pengeoverføring også benyttes til sådanne formål.

Denne metode for betaling mellem lande, som er vanskelig for politiet at afdække, består i at betaleren i land A giver pengene til en mellemmand i det samme land, som derefter giver en anden mellemmand i land B besked om at udbetale det aftalte beløb til modtageren. De to mellemmænd afregner imellem sig, og ikke nødvendigvis med penge – varer og tjenester kan også indgå i afregningen mellem aftalepartnerne, som gerne tilhører samme klan. I en islamisk ”setting” kan en vare godt være en datter som bortgiftes, og en tjeneste f.eks. at ansætte en nevø.

ANNONSE

National Crime Agencys vurdering er at Storbritannien er stadig mere udsat for organiseret kriminalitet.

The agency also reveals there are now 4,629 organised crime groups in Britain and that the country is a “prime destination” for corrupt foreign “politically exposed persons” to launder the proceeds of their wrongdoing.

Der er al mulig grund til at tro at lignende mekanismer gør sig gældende i vort eget land, selv om landets kortere flypladser næppe kan spille en ligeså stor rolle. Men er den norske efterretningstjeneste ligeså vågen som den britiske?

 

 

Kan du lide hvad du læser? Ønsker du flere og bedre artikler af Document? Giv dit bidrag. Vores paypal-adresse er paypal@document.dk.

ANNONSE