Nyt

Foto: St. Mikaels katolske forsamling, Växjö.

 

Efter heftig debat og stor utilfredshed fik moskéen i Växjö for nylig tilladelse til at kalde til bøn hver fredag. 

Den omstridte tilladelse har vakt forundring hos Ingvar Fogelqvist, som er katolsk præst i Växjö. 

Ifølge Smålandsposten fik lige præcis Sankt Mikaels katolske forsamling i Växjö nemlig i sin tid afslag, da menigheden søgte om at måtte ringe med kirkeklokkerne i forbindelse med sine gudstjenester, da dette kunne forstyrre freden i villakvarteret hvor kirken ligger.

I en kommentar til Expressen siger Fogelqvist at han synes det er uretfærdigt:

– Pludseligt er det tydeligvis nye regler, som gælder. Vi finder at det lidt uretfærdigt. Vi overvejer på at søge en gang til nu, siger han og fortæller at man ansøgte om tilladelse i forbindelse med at man ombyggede kirken for cirka ti år sedan.

Ingvar Fogelqvist fortæller at man var så sikre på at få godkendelse til at ringe med kirkeklokken at man var begyndt at samle penge ind før indkøbet.

Den katolske præst ser for sig at det kan gå i orden hvis kirken lægger sig noget lavere i terrænet:

Det som vi tænker os nærmest nu er jo en mindre klokke, en slags urklokke som markerer lidt diskret at det er en gudstjeneste som begynder. Vi er ikke interesserede i at det skal drøne ud over området, det skal bare være en mindre klokke som signalerer til dem, som bor her.

Så langt er situationen i Växjö kommet, at byen siger ja til bønnekald og nej til kirkeklokker. Dagens Europa er ikke bare underkastet islam det er også antikristent.

 

ANNONSE