Kopierede/fra hoften

Trumps fantastiske opdagelse: Man logrer ikke for en bølle

Så kom dagen, da præsident Trump opfyldte atter et af sine valgløfter, nemlig at opsige atomaftalen med Iran. Han er dog ret beset ikke den første, der er kommet til den erkendelse, at eftergivenhed ikke virker på diktatorer. Han har forbilleder så som Winston Churchill og Ronald Reagan. Dem der tog livet af henholdsvis Nazityskland og Sovjetunionen.

Alligevel er det åbenlyst, at Trump med sin tale markerer et historisk brud med de seneste årtiers amerikanske udenrigspolitik. Trump-doktrinen er kort fortalt, at diktatorer og terrorister skal have med krabasken, for det er det eneste de forstår. Søde ord og penge gør dem kun mere sejrssikre.

Fred gennem styrke.

Her kan man høre uddrag af Trumps tale, som vist nok ikke har sat sig spor i de danske medier. Hør også, hvad Churchill og Reagan havde at sige.

ANNONSE