Nyt

Svenske anklagemyndigheder har anlagt sag mod en kvinde fra Halmstad i Syd-Sverige, som sidste forår skrev nogle oprørte udtalelser på en Facebook-gruppe i forbindelse med en kriminalsag, hvor otte mænd havde gruppevoldtaget en kvinde på et asylmodtagelsescenter i Småland.

Halmstad-kvinden, som blev anmeldt af en privatperson, tiltales for «hetz mod folkegruppe», skriver Expressen, hvilket svarer til racismeparagraffen i Norges og Danmarks straffelov.

I sin kommentar skrev hun blandt andet oprørt om ”Hvorfor i helvede er ”Rasshölet” stadig i vort land” og nævnte mandens nationalitet. Hun skrev også, at de som har ladet ”forbryderne forblive i landet burde fængsles”.

«Rasshølet» svarer i denne sammenhæng omtrent til «Svinet» eller «afskummet» på dansk.

I anmeldelsen blev også andre ting anført som årsag:

Indlægget blev politianmeldt af en privatperson som havde set et andet indlæg af kvinden, hvor hun udtrykte afsky for mænd, der giftede sig med mindreårige og derefter flyttede til Sverige. 

ANNONSE

I den kommentar spurgte hun også om der fandtes to love i Sverige, en for svenskere og en for dem, som har koranen som deres hellige skrift, skriver Hallandsposten som har læst anklagen og forundersøgelsen mod kvinden.

Den anmeldte kvinde har ved afhøringerne afvist, at hun har gjort noget galt:

”Jeg vil være ærlig. Jeg taler direkte fra hjertet. Jeg erkender at jeg har skrevet disse ting, men ikke at jeg er hadefuld. Jeg har venner som er muslimer. Men de som voldtager og myrder skal ikke være her”, siger hun under afhøringen.

Strafferammen for racisme i Sverige er to år.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE