Kopierede/fra hoften

Her er en for mig ny stemme på det jeg vil kalde håbets himmel. Er der noget vi trænger til i vor tid så er det håb. Juraprofessor Amy Wax ved University of Pennsylvania er havnet i stormvejr for at tale – ja – sandt.

I en avisartikel i august i fjor – “Paying the price for breakdown of the country’s bourgeois culture” – har hun og medforfatter Larry Alexander beskrevet ildevarslende tendenser i dagens USA; lav arbejdsevne, højt forbrug af opioider, bandevold, eneforældre og studenter uden grundlæggende kundskaber. Og dette forbinder de med sammenbruddet af den borgerlige kultur. 

I artiklen sammenlignes vor tid med 1950-tallet, hvor man giftede sig før man fik børn, tog uddannelse, arbejdede hårdt, var patriotisk, respektfuld og lovlydig. Hverken datidens racisme eller kriminalitet blev fejet ind under gulvtæppet. Det er de gældende regler i sig selv som fremhæves som gode. Disse regler resulterede i 

ANNONSE

“productivity, educational gains and social coherence,” og er nu erstattet med 

“antisocial habits,” “rap culture,” “anti-assimilation ideas” og identitetspolitik.

I et interview dagen efter understregede hun, at 

“Anglo-Protestant cultural norms” were “superior” to others. “I don’t shrink from the word, ‘superior,» … “Everyone wants to go to countries ruled by white Europeans.” 

Og hun påpeger at vestlige normer ikke kun er for hvide, men kan hjælpe minoriteter til fremgang.

Hvad er forkert i dette? Ingenting. Men helvedet brød løs. 

Kolleger tog afstand; hun er fordomsfuld og ekskluderende, og hun kræves fjernet. Hun måtte til og med høre for, at fremhævelsen af vestlig kultur er “code for Nazism.” Det lykkedes imidlertid ikke at fjerne hende. 

I en ny artikel i februar efterspurgte Amy Wax argumenter fra sine modstandere. Det fik hun ikke. Hun gentog sine tidligere standpunkter og pointerede, at en stor majoritet af dagens studenter mangler basiskundskaber og at kvinders kundskabsniveau falder i forhold til mænds.

… while the great majority of students today (even in the Ivy League) lack “a storehouse of knowledge,” the females are far worse than the males.” … 

Alle hun kender, som har høj almenviden, er mænd: “we have dumbed down our women.”

Hendes syn på fremtidens universiteter i USA er dystert; følelser vil tage over og der vil hverken være plads til ytringsfrihed eller håndfaste diskussioner. 

Det som til sidst fældede hende var en youtube-samtale om kvotering (som jo er en årsag til de lavere karakterer). Her nævner hun, at hun ikke kan huske hvornår sorte sidst er gået ud med topkarakterer fra jurastudiet på University of Pennsylvania. 

Jeg vil understrege, at hun samtaler med Glenn Loury – en sort, kendt økonomiprofessor.

Dette var imidlertid dråben. Hun er nu frataget muligheden for at undervise førsteårs-studenter. 

Men det raser i medierne over there. Og Amy Wax giver sig ikke.

https://www.frontpagemag.com/fpm/269630/whacking-wax-bruce-bawer

https://www.washingtonpost.com/blogs/post-partisan/wp/2018/03/20/the-latest-free-speech-campus-scuffle-shows-no-one-cares-about-nuance/?utm_term=.b71373c0710c

https://www.youtube.com/watch?v=cb9Ey-SsNsg

Område med vedhæftede filer

Se eksempel af YouTube-video The downside to social uplift | Glenn Loury & Amy Wax [The Glenn Show]

The downside to social uplift | Glenn Loury & Amy Wax [The Glenn Show]

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE

Læs også

Skriv et svar

Mest læst

Det befæstede Danmark

En bekymret borger

Læs også