Nyt

Den britiske regering har bestemt sig til at udlevere Julian Assange til USA. Der kan han se frem til at tilbringe resten af livet bag murene. Sikkerheds staten ønsker at statuere et eksempel. Men ikke pga. afsløringerne om krigen i Irak og Afghanistan.

USA har lagt pres på Storbritannien fordi Assange og Wikileaks lækkede e- mails til valgkampleder John Podesta og andre fra Demokraternes hovedkontor fra sommeren 2016 og frem til valget. De mener han hjalp Trump til sejr og det bliver ikke tilgivet.

Udleveringen er et tegn på at Storbritannien er blevet en andenrangs nation. Den tidligere CIA-chef Gina Haspel var stationschef for CIA i London da britisk efterretning blev indviklet i omringningen af Trump med falske anklager. Da Trump vandt, ærgrede briterne sig. Chefen for Storbritanniens efterretningscenter GCHQ fik sparket og briterne sendte en delegation til Trump-administrationen for at bede om undskyldning.

ANNONSE

Trump begik en stor fejl da han ikke benådede Assange og Edward Snowden. Det er disse to som er blevet symboler på individets kamp mod Sikkerhedsstaten. Trump blev spurgt af Candace Owens hvorfor han ikke benådede Assange, men gav ikke noget godt svar.

 

ANNONSE