Kunstbilde

Yngvill Lassem (f.1953)

Acryl på lerret, 110 x 100 cm

Som vi tidligere har nevnt, åpnet Galleri Ramfjord en utstilling av tre kunstneres arbeider den 10. mars, deriblant Yngvill Lassems i alt 18 acrylmalerier. Hun maler i utgangspunktet abstrakt – men hennes abstraksjoner er så finurlige at man lett får assosiasjoner, selv om man aldri kan være helt sikker på hva man assosierer til. Selv har hun dette å si om sine bilder:

Musikk gir kraft, en kraft som setter i gang prosesser og får meg i malemodus, og som senere lagres i bildet. En veksling av hastighet, temperament, ro og kontroll. Mange taktomslag og temposkifter. Spontanitet der ulike energier avløser hverandre. Overmaling etter overmaling. Det er kort vei mellom oppturer og nedturer. Rytme. Puls. Tempo. Balanse. Undring. Mitt indre liv er ofte kledd i abstrakte naturopplevelser som kommer til kjenne på lerretet.

Utstillingene vil vises til og med 1. april i år.

ANNONSE

Læs også

Læs også